Nejste přihlášen/a.
cítím s vámi - ale tady pomůže jenom hodně zpřísnit režim, žádné domlouvání... jestli nechce na střední školu, co chce dělat? jen se tak poflakovat? krást atd.? sedněte si s ní a vážně promluvte o její budoucnosti, takhle může skončit v base a jestli to nevidí a nechce chápat, pro její dobro byste měla přitvrdit, zakázat jí stýkat se s tím romem, krást, fetovat atd. - klidně domácí vězení, když to jinak nepůjde, zaměstnat ji jinak - zřejmě má až moc volného času a žádné pořádné zájmy... já vím, mně se to radí, řeknete si, vím, že to je těžké - ale touhle cestou bych se vydala já... držím palce...
Tak pokud je tohle vse pravda,tak je to na 15ti letou holku sila.To uz bych videl na nejakou odvykacku+rozchod s obema "priteli" ...tohle nedopadne dobre,pokud s tim neco neudelate,tak skonci na ulici,v nemocnici nebo pod drnem.Pisete ze mate vysokou,ale nechapu jak jste to mohla nechat zajit tak daleko...
Vím že moje odpověď bude znít asi buransky,ale tady pomůže jedině asi pár pořádných facek...nějaký ťuťu domluvy nebo psycholog to je na nic,dceruška si totiž myslí že je středobod vesmíru a že se z ní všichni...
Taky jsem nebyl v pubertě svatoušek,taky jsem se vracel domů jak se mi zlíbilo a dělal věci za které se dnes trochu stydím...ale kdybych bral drogy nebo kradl tak by mě otec zřezal tak že bych se měsíc neposadil...táta byl fajn,toleroval mi hodně,ale co je moc je moc,je rozdíl chodit po zábavách nebo brát drogy a krást
Dobrý den. Vaše dcera je nezletilá a Vy jste její zákonní zástupci, to si uvědomte v první řadě. Pokud má problémy s kázní, tady může být velká chyba hlavně v rodičovské výchově (to není myšleno ve zlém, chybujeme každý). Chce to být důslední, neústupní a mít dceru pod kontrolou...Tady se hodně věcí asi zanedbala.
Jinak mi není jasné z Vašeho psaní toto: Základku ukončila, měla dvě dvojky ( kdy jí ukončila, letošní školní rok ještě neskončil a pokud loni, píšete, že na střední nechce _ to se fláká rok doma?...
Spíš mi to přijde, jakoby to psala ta 15. letá slečna...A ne rodič. Ale i kdyby to byla pravda, je lepší udělat cokoli (léčebna, nápravné zařízení atd.) než neudělat nic a nechat své dítě takto...
Moje rada - obraťte se na OSPOD (sociálně-právní ochrana dětí ) pomáhají řešit i některé rodinné situace týkající se problémových dětí. Sami to evidentně nezvládáte a již hodně dlouho si nedovedete poradit s vlastním dítětem. Neodsuzuji, jen jste to měli razantně řešit již dřív...
doplněno 02.06.13 13:31:Dovolí si jen tolik, kolik jí sami dovolíte...Někdy je pár pohlavků, daných v pravý čas, tou nejlepší medicínou...A známe to téměř všichni od našich rodičů (zdaleka však nemám na mysli týrání dětí..)
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.