Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Dcerka se v noci často budí

Od: darina* odpovědí: 7 změna:

Dobrý den, mám sedmiměsíční dcerku. Do půl roku dobře spávala a když se v noci probudila a neměla hlad, tak si chvilku hrála(např. s prstíky) a pak v klidu usnula. Po půl roce nastala změna a při každém probuzení pláče a chce pít z prsu. Budí se přibližně po třech hodinách. Věčerní uspávání probíhá pořád stejně, dodržujeme rituály a v rodině se také nic nezměnilo. Nevím, jestli se budí hladem, anebo se potřebuje prsem uklidnit. Když ji přiložím, tak saje a po chvíli usne. Večer ji uspává manžel, takže není zvyklá u prsu usínat. Prosím poraďte, jestli je to v půl roce běžná věc, anebo se jedná o nějaký druh zlozvyku. Děkuji

doplněno 20.02.09 22:31:

Děkuji všem za pomoc, rady a vlastní zkušenosti. Podle daných odpovědí vidím, že každé děťátko je jiné a probouzení v noci není vzácností. Chce to trpělivost a řídit se vlastním citem, který nám mamminkám je dán. Všem ještě jednou děkuji. Mějte se hezky.

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Náš kluk se v tomto věku také často budil, myslím, že shruba také po třech hodinách, manželka vždy nakojila a kluk spal dál. Nevím, do kdy jste plně kojila. Jestli do půl roku, tak vaše dcera si na jídlo teprve zvyká a moc ji nejede(alespoň u nás to tak bylo). Až se pořádně rozjí, tak v noci nebude mít takový hlad a pravděpodobně se nebude tak často budit.

slunickoo*
hodnocení

2x

dobrý den,já mám 8měsíců chlapečka ..dávala jsem kaši po koupaní vydržel spinkat až 4 hodiny...zbytek noci kojím..a musím říct,že mě pak snad budí každou hodinu*ee*...poslední dobou i začíná fňukat..a myslím si,že je to moje vina..že jsem k němu okamžitě vstávala a brala ho k sobě;) jojo pohodlnost...a jak říká můj chlap jsem měkká..a dnes jsem objevila,že se nám klube zoubek..tak doufám,že je to právě z tohoto důvodu a že se třeba vyspím a mužskej nebude mít pravdu;) ..tak držím nám všem palce ať se konečně taky vyspíme:)...pěkný den

lm®
hodnocení

0x

Napadá mne :Nelezou jí zoubky?

darina*
hodnocení

Dásně ji svědí už od třetího měsíce, ale zoubky se zatím neprořezávají. Používám Calgel a Jakoubka na zklidnění dásní.

hablina*
hodnocení

0x

Večer kojíte nebo dostává nějakou kašičku?

darina*
hodnocení

Večer kojím. Někdy dostane Sunar, ale pokaždé se vzbudí v deset nebo o půl jedenácté. Plně kojená byla do šesti měsíců a přikrmujeme zeleninu na oběd.

zuzee*

Tak to je možné že jí už jen mléko nestačí. Dcerka začala kolem 6 měsíců mít také větší hlad, taky jsem ji večer jen kojila a pak byla každé 2-3 hodiny vzhůru. Tak jsem začala dávat kašičku (je velký výběr třeba sunarka...). Pak už spala líp. Ted jí je 21 měsíců a pořád se mi1x za noc budí. Ale do nedávna to bylo zase každé -3 hod. a zjistila jsem že potřebuje větší množstvíjídla večer.

Zkuste tu kaši a uvidíte.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]