Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kamarádka, kterou mám rád

Od: vilde* odpovědí: 4 změna:

Ahoj,
mám trochu zmatek v hlavě a potřeboval bych poradit. Před několika měsíci jsem si ve škole začal všímat jedné holky víc než je u mě obvyklé. Chvíli mi trvalo než jsem si něco zkusil a nakonec jsem to raději vzal cestou dopisu. Bohužel už přítele má a já byl slušně odmítnut. Nicméně se z nás stali kamarádi a občas spolu vyrazíme ven. Doufal jsem, že tím dopisem to uzavřu, ale nejde mi to. Jsem trochu introvertnější a své kamarády vídám většinou jenom ve škole. Proto mě docela překvapilo, že část svého času trávím s onou dívkou. :) Bude mi pomalu 18 a ještě jsem neměl žádný vztah s holkou. Zatím jsem neměl potřebu si s nějakou něco začít, asi jsem postrádal to, co teď cítím ke své kamarádce. Nepříjemné je, že nad tím přemítám každý den. Někdy míň, někdy víc. Nejhůř mi však bývá po našich schůzkách, kdy se mi dostane do hlavy úplně. Projevuje se to neschopností něco dělat, protože snadno mi k ní utečou myšlenky, což mi někdy vadí (při učení apod.). Chtěl bych jí držet v náručí, zažít s ní první polibek... Rozum mi ale šeptá, že je úplně jiná než já a první vztahy obecně moc dlouho asi nevydrží (ona je více společenská, má odlišné zájmy, chodí na různé akce, festivaly nebo třeba i s kamarády občas na pivo. Tomu kontrastuje, že já svůj čas trávím raději u sebe v pokoji a dělám si své věci a ve společnosti více lidí si přijdu trošku nesvůj) a samozřejmě ještě je tu její přítel.
Nevíte, jak bych se mohl přes tyto pocity přenést? Měl bych to s ní zkusit probrat? Kdybych ji nevídal ve škole, nechodil s ní ven, myslím, že bych nad tím tolik nedumal.

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

after*
hodnocení

0x
ahoj to ja se svou prvni partnerkou byl 3 roky takze na to nehled. to ze chodi na akce a tak ji nezatrhuj pokud sni budes nemuzes ji prece drzet v kleci jako kanara a navic doma je sice nekdy vic zabavy nez venku ale casem to omrzi kazdeho

hodnocení

0x

Ahoj. Pokud je děvče zadané, pak Vám nenezbyde nic jiného, než její vztah respektovat. Bere Vás jen jako kamaráda, já osobně se domnívám, pokud Vás ve vší slušnosti již jednou odmítla, že rozebírat s ní své city, není dobré řešení. Mohl byste přijít i to kamarádství, které mezi vámi je. Pomůže jen to, soustředit myšlenky na něco jiného, přestat s ní trávit tolik času a poohlédnout se po děvčeti, které není zadané. Člověk prostě někdy nemůže mít vše, co by si chtěl. Čím dřív se s tím smíříte, tím méně se budete trápit...

doplněno 02.06.13 11:25:

opr. nezbude...

doplněno 06.06.13 21:15:

Vy si hledáte důvody proč s ním být a ne proč na ní zapomenout. Zbytečně trápíte sám sebe. Zřejmně rád trpíte...Vím, že je těžké zapomenout na toho, koho máte rád, takže to chce snad jen čas...

doplněno 06.06.13 21:17:

opr. mělo být s ní...

vilde*
hodnocení

Já vím, že potřebuju hlavu zaměstnat jinými věcmi, ale daří se mi to těžko. Mám chvíle, kdy to zvládám a říkám si, že jsem se přes to přenesl. Pak ale nastane chvíle, kdy s ní někam vyrazím. Povídáme si, trochu se škádlíme, je s ní zábava a celkově mi s ní je příjemně. Právě po takových schůzkách to ve mně začně nanovo a je mi nanic. Ve škole ji vídám každý den, s tím asi mnoho neudělám, a ven spolu jdeme tak jednou týdně, což mi nepřijde zas až tak moc. Pokud mám být upřímný přestat s ní trávit tolik času se mi moc nechce. Proč, když jsem s osobou, s kterou je mi hezky. Já nevím... ono by to nejspíš pomohlo, ale mně se to zdá i vůči ní trochu nevhodné, když si jí přestanu všímat.

luciks
hodnocení

0x

Ahoj. Hele a co jí začít brát prostě jako jednu z nejlepších kamarádek? Říkáš, že je ti s ní příjemně. To s nejlepšími přáteli bývá, ne? Snaž si vsugerovat, že je to jen kámoška, NIC víc. Začni si všímat jiných slečen. Třeba je kolem tebe několik jiných, které na tebe čekají, kterým se líbíš! A pokud se někdy v nejbližší době se svým přítelem rozejde, buď jí nablízku a třeba jiskra z její strany přeskočí. Vžyť je tolik případů, kdy přátelství skončilo vztahem. A pokud to má být tvá první holka, tak přeci ať za to stojí ne?:)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]