Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Obchodování na internetových bazarech

Od: abc* odpovědí: 4 změna:

Nevíte někdo jak je to s vrácením použitého zboží jestliže není kupující spokojen s tím co mu prodávající poslal? Prodávám oblečení co už mi nesedí nebo se mi přestalo líbit. Vždy do inzerátu napíšu v jakém je stavu a vždy obchod proběhl úspěšně. Takhle to provozuju už několik let, ale tento týden se mi stalo, že mi kupující napsala, že není spokojená a chce po mě vrátit peníze. Prý má na to ze zákona nárok. Myslím si, že zákon platí jen pro podnikatele. Nevíte někdo jak to je ve skutečnosti? Díky.

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Ten zákon o možnosti vrátit zboží do 14 dnů opravdu neplatí pro prodej použitého zboží mezi fyzickými osobami-nepodnikateli, na druhou stranu nic vám nebrání v tom vyjít kupující vstříc. Získáte dobrý pocit a dobrou pověst (obojí k nezaplacení) a nebude vás to prakticky nic stát. A ty žďorby snadno prodáte znovu.

abc*
hodnocení

Díky, tak jsem si to myslela taky tak. Vím, že věci prodám, protože jsem měla hodně zájemců, ale chtěla jsem to vědět hlavně z toho důvodu, že mi dotyčná napsala stylem " pošli prachy zpět, mám na to právo ze zákona " .

mowla*

Ze zákona na to nárok nemá - ale i kdyby měla (kdyby se toto ustanovení zákona na tento prodej vztahovalo), má prodávající naopak nárok zase na úhradu nákladů vzniklých s takovýmto vrácením zboží (zejména poštovné a pak také na náklady na uvedení věcí do původního stavu). ;)

kokyno*

Spousta těch lidí je vyčůraná, a zneužívají toho, že pod hrozbou negativního hodnocení jim leckdo vyjde vstříc.

Zažila jsem i slečnu, která mi napsala že není spokojená a že chce vrátit peníze, ale zboží si nechá. Také mi tvrdila, že na to má ze zákona právo*smich*. Tak jsem jenom tyhle zprávy přeposlala administrátorovi a ten jí zablokoval.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]