Nejste přihlášen/a.
Nevíte někdo jak je to s vrácením použitého zboží jestliže není kupující spokojen s tím co mu prodávající poslal? Prodávám oblečení co už mi nesedí nebo se mi přestalo líbit. Vždy do inzerátu napíšu v jakém je stavu a vždy obchod proběhl úspěšně. Takhle to provozuju už několik let, ale tento týden se mi stalo, že mi kupující napsala, že není spokojená a chce po mě vrátit peníze. Prý má na to ze zákona nárok. Myslím si, že zákon platí jen pro podnikatele. Nevíte někdo jak to je ve skutečnosti? Díky.
0x
Ten zákon o možnosti vrátit zboží do 14 dnů opravdu neplatí pro prodej použitého zboží mezi fyzickými osobami-nepodnikateli, na druhou stranu nic vám nebrání v tom vyjít kupující vstříc. Získáte dobrý pocit a dobrou pověst (obojí k nezaplacení) a nebude vás to prakticky nic stát. A ty žďorby snadno prodáte znovu.
Díky, tak jsem si to myslela taky tak. Vím, že věci prodám, protože jsem měla hodně zájemců, ale chtěla jsem to vědět hlavně z toho důvodu, že mi dotyčná napsala stylem " pošli prachy zpět, mám na to právo ze zákona " .
Ze zákona na to nárok nemá - ale i kdyby měla (kdyby se toto ustanovení zákona na tento prodej vztahovalo), má prodávající naopak nárok zase na úhradu nákladů vzniklých s takovýmto vrácením zboží (zejména poštovné a pak také na náklady na uvedení věcí do původního stavu). ![]()
Spousta těch lidí je vyčůraná, a zneužívají toho, že pod hrozbou negativního hodnocení jim leckdo vyjde vstříc.
Zažila jsem i slečnu, která mi napsala že není spokojená a že chce vrátit peníze, ale zboží si nechá. Také mi tvrdila, že na to má ze zákona právo
. Tak jsem jenom tyhle zprávy přeposlala administrátorovi a ten jí zablokoval.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.