Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Daň z převodu nemovitosti-

Od: irma* odpovědí: 3 změna:

kde se platí? V místě bydlište nebo v místě nemovitosti? Znalecký posudek je povinný?

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Daň z převodu nemovitosti se platí u finančního úřadu, v jehož působnosti se nachází převáděná nemovitost. Znalecký odhad ceny nemovitosti je nezbytný ke stanovení výše daně z převodu nemovitosti. Ta se stanoví z ceny prodejní nebo z ceny odhadní stanovené znalcem, vždy však z ceny vyšší. Posudek je tedy povinný.

Základ daně přitom tvoří cena nemovitosti _ a to buď sjednaná prodejní cena, nebo cena odhadní, kterou stanoví znalecký posudek. Pro výpočet daně se vždy zvolí vyšší z nich.

Zdroj: penize.cz/...

Základ daně přitom tvoří cena nemovitosti _ a to buď sjednaná prodejní cena, nebo cena odhadní, kterou stanoví znalecký posudek. Pro výpočet daně se vždy zvolí vyšší z nich

Základ daně přitom tvoří cena nemovitosti _ a to buď sjednaná prodejní cena, nebo cena odhadní, kterou stanoví znalecký posudek. Pro výpočet daně se vždy zvolí vyšší z nich.

doplněno 01.06.13 07:16:

Omlouvám se, nějak jsem zazmatkoval pri kopírování textu.

hodnocení

0x

Třeba budu mít problémy, ale musím to napsat. Promiňte.

O dani z nemovitosti sice neporadím, ale poradím o slušnosti. Když něco od druhých potřebuji, napsala bych nejprve:

DOBRÝ DEN, MOHLI BYSTE MI, PROSÍM, PORADIT?

A na závěr: PŘEDEM DĚKUJI.

Je to slušnost a pusa /vlastně klávesnice/ mi proto neupadne.

Tahle otázka je,promiňte mi, jako by ji položilo 6 leté děcko, nebo telátko. *bzum* Jaga.

milajska

babajaga: Souhlasím s Vámi. Slušnost je základ...i na anonymním internetu...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]