Nejste přihlášen/a.
Prosím o radu..Jak mám postupovat.
Tři roky jsem žila s přítelem,před rokem jsme si vzali hypotéku,která je psaná jen na mě,tudíž teď už bývalý přítel nemá na byt a na bydlení v tomto bytě nárok.Nicméně jsem se chtěla zachovat slušně a dala jsem mu ultimátum,že se do konce února vystěhuje z tohoto bytu.Vše mám podepsané a notářsky potvrzené,že se musí vystěhovat ke dni 27.února.
Jak mám postupovat v případě,že se do tohoto datumu neodstěhuje.předem děkuji za radu..
vše je specifikováno ve smlouvě,kterou mi podepsal,musi se odstěhovat do 27 února 2009 včetně všech svých věcí.Nerada bych do toho zatahovala policii,ostudu po baráku nepotřebuji a vím,že kdybych ji zavolala,tak by to bylo peklo.Bývalý je totiž drobet agresivnější a cholerické povahy.Jiný způsob po dobrém neexistuje?
Stejně na ty policajty asi zřejmě dojde,protože když vyměním fabku,tak ty dveře rozrazí a bude zle.Chci to vše ukončit po dobrém a rozejít se jako kamarádi,protože je ve hře pejsek,který je jeho,ale já za něj dýchám,to bude asi to jádro pudla.Přátelé říkají,že musí jít city ke psovi stranou,když je bývalý agresor,ale bohužel to není tak jednoduché.Kdoby věděl o štěnátku staforda,dejte vědět,děkuji.
Odběr začátkem dubna, cena 5000kč, štěňátka bez PP, po rodičích s PP. Mají jich 5. Tel.606401701.
Sebevětší "agresor" zjihne před policií. Říkám to z osobní zkušenosti. Agresevní jsou ti zmetci jen na slabší. A to jste v tomhle případě vy. Nebojte se přizvat policii. Pokud chcete "klidné řešení" po 27.2. vyměňte při vhodné příležitosti fabku a jeho věci vyneste k popelnicím! Psa si nechte, nemá ho stejně kam dát. Když ho bude chtít, ať si přijde s policií on. Hodně sil!
Všem Vám děkuji za rady,musím se s tím nějak poprat.Napíšu jak to dopadlo a jestli bylo třeba policie,ale Asi bych to vyřešila tou žalobou k soudu na vyklizení jeho samotnýho a jeho věcí.Ale předem doufám,že se do tohoto termínu stihne vystěhovat,zatím to ale tak nevypadá.Holt bude zle,když to po dobrém nepůjde
.
Za nabídku štěnátka staforda děkuji,ale chci tu malou šmudlu hned,aby mi pomohla překlenout to težké období a abych se dokázala lépe vypořádat se ztrátou nynější čubiny.Lidičky,kdybyste jen věděli jak je to těžké..
Tak ta zrzavá fenečka je kouzelná,tak jsem prodávajícímu napsala,zda je ještě volná ,ale moc šancí tomu nedávám,takový krásný stvořeníčko už si jistě páníčka našlo.Moc děkuji za odkaz.Snad to vše dobře dopadne a přežiju to bez většího trápení.
Holky,ruce pryč od chlapů,kteří holdují alkoholu. Nejradši bych si,za to,že jsem mu to dokázala tři roky tolerovat.
Vzkaz pro Mouse:
Fenečka je ještě volná,paní mi jetě pošle fotečky a asi to vypadá,že si pro ní pojedu.Jsou ji čtyři měsíce,takže super..Ještě jednou děkuji za odkaz.
Tak to je super, to jsem vážně strašně moc ráda! Za ní i za Vás, tak vidíte, že vše není jenom černé
. Hodně štěstí!
Děkuji,jste zlatíčko.Určitě by to bylo lepší,ale už jsem strašně nedočkavá a paní s těmi fotkami taky nepospíchá,jsem jak na trní,v práci se vůbec nemohu soustředit,jak pořád myslím na tu šňupinu..
.Ale zároveň se nedokážu stále smířit s tím,že už neuvidím tu nynejší čubinu,derou se mi slzy do očí,jen na to pomyslim..
Naprosto chápu obojí. Je to příšerné ztratit milovaného bezbranného tvorečka, ještě mám v živé paměti tu bolest. Jinak tu nedočkavost mám také ještě v paměti, je to něco sice krásného, ale taky děsného to vydržet, já čekala na štěňátko tři týdny a bylo to nekonečné...než jsme jí přivezli, měla u nás už asi 10 nových hraček, pelíšek, papání atd, atd.
Tak hlavně, jestli je paní solidní a když máte vážný zájem, tak ji nedá nikomu jinému.
Hlavně si vyřešte toho prevíta, ať máte klid a můžete konečně spokojeně žít. Držim palce!
S prevítem budou problémy,čím víc se bude blížit termín vystěhování( zatím moc aktivity nepředvedl,co se týče shánění nového bydlení),tak se musím obrnit,že to bude hodně zlé,až vyměním fabku a kvůli nynějšímu pejskovi si přeju,aby jeho další bydlení nebylo nějaké otřesné a aby měla čubina komfort,na tom mi záleží nejvíc.Nechci,aby jí něco chybělo..stačí jen pomyšlení na to,že vím ,že se o ni tak dobře nepostará jako já a že bude beze mne nešťastná..nemůžu o tom psátje to fakt hrozný.začínám pochybovat,že mi ta zrzavá potvůrka pomůže.
Jasně že vám bude chybět a vy jí určitě taky. Ale přece se kvůli tomu nevzdáte svého života, máte nárok na to být šťastná a ne trpět po boku toho prevíta. A není možné, že by vám fenku nechal? Asi ne že...možná že na to spoléhá, že když už máte plné zuby jeho, tak milujete jeho psa a možná že sází právě na tu lásku k ní a myslí si, že je na ulici nevyhodíte. Asi by bylo dobré pokud vůbec komunikuje mu jasně nastínit, že on už u vás prostě po tomto datu bydlet nebude a nebude tam mít ani věci. Jediné co si u vás může nechat je fenka, pokud bude mít problém si kvůli ní najít jiné bydlení - on ale rozhodně ne. Třeba vám jí pak nechá pokud je alespon trochu soudný a záleží mu na ní, měl by to udělat. Pochybuju ale, že takový je, nemám už iluze. Asi by bylo ale lepší prostě za ním udělat tlustou čáru bohužel i se ztrátou milovaného tvora, jinak se ho nezbavíte asi nikdy. Pokud by vám ji nechal trvejte na tom, aby už nebyl majitel-sepište s ním normální kupní smlouvu třeba na korunu, nebo mu za ní klidně zaplaťte, kdyby s ním byla řeč a hlavně nahlásit změnu majitele, aby si na ní nemohl dělat později nárok a tvrdit, že je jeho. To je bohužel stejné jako při rozvodu s dětmi. Také musí zůstat s matkou, nebo otcem - v tomhle případě s pánem, nebo paničkou. Pokud se jí nevzdá a hrdě odejde i s ní, pak vám ale zrzečka může hodně pomoct, to mi věřte. Rozhodněte se tedy až bude po všem, aby vám jí ale tu malou mezitím paní neprodala. Slibovat jí teď ale že si jí určitě vezmete také nemůžete, když ještě vlastně nevíte, jak to všechno dopadne. Hlavně tomu mizerovi dejte jasná definitivní pravidla, třeba vážně spoléhá na svou fenku - bohžel ji má jako rukojmí v tomhle případě.
Ano,on na to spoléhá,že za tu čubinku dýchám.Ale jak píšete,nedá se nic dělat,city v tomto případě musí jít stranou.Ale ta samota,která po jeho odstěhování nastane,nevím zda to zvládnu.Už teď jsem s nervama v koncích a bojím se ,že po ztrátě Scheyly ( to je ta jeho čubina) to prostě a jednoduše nezvládnu.Vím jisto jistě,že mi ji nenechá,jednou na to přišla řeč,začal na mě ječet,že jsem sobecká a že ani kdybych mu dala hned milion,že by mi ji nenechal.Bylo zle,takže ji má asi taky rád,,ale tu péči jakou potřebuje si myslim,že ji nedokáže dát,i proto je to tak těžké se s tím smířit,že bude strádat.Asi opravdu víte,co je to ztartit někoho čtyřnohýho a pro mě je to teď nepřekonatelné.S ním odejde i moje štěstí,tak to vnímám a nevím zda budu natolik silná,abych se dokázala smířit s tím,že už ji nikdy neuvidím.Vůbec si nevím rady.Na druhou stranu je spoustu jiných lidí,co mají daleko větší životní problémy a někomu ,kdo si čte naši diskuzi, to může připadat jako hloupost,ale já se s touto ztrátou asi nedokážu vyrovnat.Paní mi ještě další fotečky neposlala,a ani po telefonu na mě nepůsobila nijak sympaticky,tak Bůh ví,v jakých je zrzečka rukou.A i když si ji představím,že už jí mám doma,tak pořád to bude jinej kožíšek,kterej se mnou bude spát v posteli, jiná vůně,jiná povaha,nevím zda dokážu zapomenout..nevím.
Myslím, že je tu dost chápavých a citlivých lidí, kteří se snaží ze všech sil druhým pomoci a že jim tyto starosti malicherné nepřipadají - o tom jsem přesvědčená a kdyby se to někomu zdálo, tak na to se můžete vykašlat. Já na tom rozhodně nic malicherného nevidím, je jasné, že toho tvorečka milujete - to může pochopit jen někdo, kdo miluje psa stejně jako své děcko.
Nebojte se zvládnete to, už to že jste se mu dokázala takto postavit a říct jednoduše dost! je jasný důkaz toho, že jste silná ženská a my něco vydržíme! Samozdřejmě, že na Scheylu nikdy v životě nezapomenete a bude vás to bolet, ale všechno se dá časem překonat a ten jiný kožíšek jak píšete a jiná vůně vám den ode dne bude milejší a příjemnější a její bezelstnost a oddanost vás časem dostane úplně, něco o tom vím. Berte to tak, že se Scheyla třeba nebude mít tak špatně, jestli jí tak miluje, že by se jí nikdy ani za milion nevzdal, nenechá jí trpět. Vy budete mít bez něj jistě mnohem lepší svobodnější život a vaše nová čubinka vám moc pomůže - sama nebudete! Bude to vaše nové štěstí o tom jsem přesvědčená!
vzkaz pro mouse:
V neděli se stěhuje.Je klid,nedělá zle,rozumíme si dobře,skoro bych se nebála říct,že víc,než když jsme byli spolu.Asi to zcela normální není že?Takže náš vztah je stále přátelský .jinak co se týče čubiny,nemůžu na to ani pomyslet,hned brečim a jediné co mi napadne je...ani nevím zda to napsat.nedokážu se stím smířit zkrátka,raději bych umřela jak to pouto je silné.
Paní na zrzečku se mi neozvala a její jednání mě značně rozčílilo.Slíbila,že pošle fotečky,tak jsem čekala dva dny,tři dny,tak jsem jí pak napsla,jestli má ještě zájem a ticho po pěšině a i hlas po telefonu mi nenadchl,zdálo se mi,že má takovej ,,vychlastanej hlas " Tak mi to drobet zamrzelo,protože teď ještě navíc nemohu snášet lidskou nefér hru.Je mi líto i zrzečky a ani jsem jí nepoznala.je mi líto u jaký bezcharakterní paní je.u mě by byla jako v ráji.ale bohužel,tímto jsem hledání po štěnátku ukončila.S bývalým jsme se domluvili,že jí budu mít kdy budu chtít,že je pro něj nejpřednější blaho čubiny.Nicméně si to neumím stále představit jak to chce dělat,holt se o ní budem střídat jako o dítě,( i když ono to dítě je..),když to jinak nejde.Řekl mi,že mi dá klíče od svého nového bytu ,to mi přijde jako hloupost.A stejně to jednou bude muset skončit rozloučením navždy.Až bude mít novou slečnu,tak ta asi nadšená nebude,že se stýká s bývalou partnerkou,ikterá se mu stará o psa.Já jsem zkrátka opět v koncích..
Ahoj, tak to moc gratuluji - vždycky je nejlepší se domluvit. Je vidět, že to zas takový pitomec není, když se s ním dá rozumně mluvit. To je super. Jinak hlavně gratuluji, že vás nechá střídavě o Scheylu pečovat a dá vám jí na hlídání. Čas vše vyřeší, nebojte se. Jde to takto, vím to opět z vlastní zkušenosti. Po rozvodu jsme se s bývalím manželem také společně starali o čubinku až do její smrti. Ke konci to už tak jednoduché nebylo, protože se odstěhoval k nové manželce, která otěhotněla a on se pak musel starat spíš o mimčo, než o čubinku, ale to je pochopitelné. Byla se mnou a když jsem jela do práce, jednoduše jsem mu jí zavezla a pak si jí zase vyzvedla. Všechno se dá, když se chce. My jí měli taky jako děcko. Takže naprosto chápu! Co se týká té nové slečny přítele, tak to musím potvrdit, že nová žena mého bývalého tedy taky nikdy nadšená nebyla, ale nic s tím nenadělala. My jsme s ním stále velice dobří přátelé a kamarádi a to je prima. Uvidíte, čas opravdu vše vyřeší. Když vám bude po ní smutno, tak si pro ní zajdete a bude u vás, to je fajn a klíče bych neodmítala - věří vám a byla bych za tu důvěru ráda. Vždyť časem, až si někoho najde mu je můžete vrátit, když by to pak vadilo jemu, nebo jí. Až budete připravená, tak si pořídíte vlastního pejska a nebo si třeba najdete nového partnera s pejskem. Se zrzečkou je mi to líto, ale vy teď stejně nového pejska ani nechcete. V opačném případě bych jí mohla zavolat já a zjistit, jak to je, pokud by jste měla zájem. Ale asi ne, že. Teď držím palečky, ať to vyjde jak vám slíbil a bude to v pohodě nebojte. Když mu pomůžete se stěhováním , můžete se jít domů už jen vyspat a druhý den se za ní jít zase podívat.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.