Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Bolest hlavy

Od: tir odpovědí: 7 změna:

potreboval bych radu co vam rychle zabere na bolest hlavy jako migrena a nebo jakou mate prevenci muzete me napsat prasky nebo neco co se rozpusti ve vode diky

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

cocinkamichalka*
hodnocení

1x

HOŘČÍK, HOŘČÍK, HOŘČÍK! Na bolest hlavy sníst klidně 1000 mg hořčíku - jednorázově (případný přebytek se vyloučí). Pak každý den cca 500mg, pomáhá i proti křečím a je dobrý na nervy :)

doplněno 31.05.13 12:38:

Ještě jsem zapomněla - HODNĚ PÍT! *pivo*

cobrak*
hodnocení

1x

Dobrý den. Bolest hlavy je asi jedna z neterorizujících bolestí. Všichni ji známe. Jde ale o to, zjistit a odstranit její příčiny. Ne se jen zaměřit na její tlumení. Bolest hlavy může být spojena s řadou onemocnění a některé z nich jsou opravdu nebezpečné. Teoreticky Vám může na mozku růst nádor...Ale to už je přílišné předbíhání. Jen Vám chci nějjak naznačit, abyste šel k lékaři a ten, aby Vás poslal na neurologii. Jinak na bolest celkově si nechte předepsat Novalgin. Opravdu dobrý lék. Potom Panadol, nurofen a tak. Ty jsou volně prodejné, avšak ne tak silné, proto, aby právě nevyžadovaly předpis. Takže v pondělí k lékaři!

hodnocení

0x

Tady je těžké poradit, protože každému zabírají léky jinak...Na bolest hlavy (i zubů) mi opravdu rychle zabere pouze Valetol (ten je volně prodejný). Při migréně kapky Tramal (ty jsou však jen na předpis). To je moje zkušenot.

hodnocení

0x

Mě jedině panadol, klid a tma. Údajně i kafe s kapkou citrónové šťávy...

hodnocení

0x

migrénou trpím řadu let, léky mi předepisuje paní doktorka z neurologie. Při samotném záchvatu beru ihned v počátku Rosemig (je na předpis) + lék na bolest, v mém případě buď Nimesil nebo Indometacin. Prevenci těžko poradit, já sama jsem nepřišla na to, kdy záchvat přijde :( pravidelně chodím na kontroly, včetně EEG, rentgenu mozku, ale NIC a přes to záchvaty přichází. Jinak migrénu může vyvolávat i např. stres, určité poíkrmy, alkohol, nevyspání ...

hodnocení

0x

Neurolg mi předepsal prášky Doreta,ty jsou celkem dobrý,ale na předpis. Jinak teď mi v nemocnici dávali na bolest po operaci kombinaci Paralen a Ibalgin. Netušil jak tahle kombinace zabírá.

tir
hodnocení

byl sem na EEG to je v pohode je to tak ja to je tady psano nejlepe klid a tma a nikym nebyt rusen bolest vzdy zacina od krcni patere kde se me udela na svalu u patere boule je to pry hodne z prechodu pocasi a tepla atd. a mam to i dlouho otocene hlavy na jednu starnu je masaze nejak nefunguji jako prevence boule se udela vzdy o konce lebky a zacatkrm kru z boku a jde me to prave dopredu

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]