Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, chci se poradit. S přítelkyní chystáme v dubnu svatbu, čekáme miminko, bydlíme v nájmu a rekonstujeme si byt, kde chceme bydlet. Z kontroly od lékaře nesla papír na peníze do zaměstnání, kde ji sdělily, že jim přišel exekuční příkaz. Věc se má tak, že trvalý pobyt má hlášený u matky, která v minulém bydlišti neplatila poplatky za popelnice. Mé přítelkyni bylo 15 v době, kdy se odtud stěhovali. O ničem jsme nevěděli a veškerá pošta nám byla matkou zatajena. Rozhodnutí nabylo již právní moci. Vůbec nevíme co máme dělat a jak se vyvarovat případných dalších "dárečků" od tchýně. V současné době neplatí nájem a má odstřiženou elektriku. Děkujeme za odpověď a krásný den. Martin
Martine. Tohle není problém budoucí tchýně, ale budoucí ženy. Bylo její povinností platit poplatky v místě trvalého bydliště, i když se tam nezdržuje. Proto to nepovažujte za "dáreček" od tchýně, je to na Vás a musíte si lépe hlídat své povinnosti.
Zřejmě jsem se nedobře vyjádřil. Není to první "dáreček" a jen proto, že má budoucí žena je jediná pracující a své povinnosti si plnící z jejich rodiny. Nenapadlo nás, že je povinnost si při povinné školní docházce platit popelnice. Má žena je jediná, které lze něco exekutory sebrat a tady jsme čekali nějakou pomoc, jelikož nás "naše" povinnosti za poslední půlrok stály již 50 000. Přesto děkuji za odpověď a zkusím se poradit jinde. Martin
Zdá se mi nemožné ,aby Vaše budoucí žena platila dluhy své matky,které notabene vznikly v době,kdy byla dítětem.
Jinak určitě změnit bydliště,tedy hlavně trvalý pobyt a přerušit s takovými potížisty styky.Taky bych se proti takovému exekučnímu rozhodnutí rázně odvolala.Co je to za zákony,aby děti platily dluhy svých nezodpovědných rodičů,až dospějí?!To se mi nějak nezdá.Snad se ozve někdo správním vzděláním.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.