Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Půlka bankovky

Od: freade* odpovědí: 8 změna:

ahoj mám problém a potřebuji poradit.Dnes, když jsem chtěla platit zjistila jsem, že jsem někde stratila půlku tisícovky.Dájí mi v bance novou nebo je to beznadějné?!

děkuji

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

tosipis*
hodnocení

1x

Necelou bankovku vymění , ale jen když je jí víc než 50%. Jinak smůla. Stačí kouknout na stránky ČNB.

hodnocení

0x

Odhaduju, že nemáš šanci.

Ale abys to věděla jistě, tak musíš zajít do banky a zeptat se.

Nedávno proběhlo médii, že někdo v bance si vydělával tím, že si vyměňoval části bankovek za celé nové bankovky.

Takže teď ti poškozenou bankovku vymění jenom pokud budeš mít všechny části (to si myslím já).

laybor*
hodnocení

0x

V bance zkuste , ale myslim že půlku vymění jen ČNB,

viz odkaz - Když je předložený zbytek menší než tři čtvrtiny, ale musí to být minimálně polovina bankovky, poskytuje banka náhradu ve výši poloviny nominální hodnoty.

Zdroj: finance.idnes.cz/...

mickeymouse*
hodnocení

0x

Jděte do banky. Za půlku tisícovky vám dají pětikilo ( a ještě mínus nějaký menší poplatek za výměnu). Plnou hodnotu bankovky vám pochopitelně dát nemůžou- to by potom chtěl každý, množit peníze dělením.

Při dodržení pravidla výměny větší poloviny bankovky se logicky peníze dělením množit nemohou. Ovšem jinak přemýšlím nad tím, jak může někdo při placení zjistit, že se ztratila půlka bankovky.

sebod*

mickey...Co to tu povídáte za hlouposti? Copak bude banka dělat s tou půltisícikorunou? Třeba ji dá někomu zase jako pětistovku ne?

Takto poškozené bankovky mění pouze ČNB.

tosipis*

To už neplatí. Buď vymění (zdarma) za "celou" bankovku" nebo nedostanete nic.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]