Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Prodej doma pečeného jídla

Od: mshel odpovědí: 2 změna:

Zdravím,

u nás ve měste se bude konat taková každoroční slavnost, kde je spousta stánků. Chtěla bych doma napéct nějaké sušenky, muffiny, bábovky, bublaninu, popř. udělat kremrole, zkrátka doma vyráběné jídlo.

Mám ale živnostňák pouze na prodej, co je potřeba dále? Potvrzení, že jsem zdravá, popř. něco s hygienou?

Díky moc

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

laybor*
hodnocení

0x

6 tipů pro bezproblémový provoz stánku či mobilní provozovny

• Nebalené potraviny chránit před prachem, dotykem se zemí, kontaktem s kupujícími (ti nesmí na nabízené potraviny sahat, kýchat, kašlat...), kontaktem s rukama prodejce (ideální je s nebalenými potravinami manipulovat podávacími kleštěmi nebo s použitím jednorázových rukavic).

• Plochy stánku, na které jsou kladeny potraviny, musí být omyvatelné a udržovány v čistotě.

• Potraviny vyžadující chlazení (maso, masné a mléčné výrobky, sýry, mléko, čerstvé šťávy, rybí výrobky, cukrářské výrobky apod.), uchovávat v chladícím zařízení.

• Mít přístup k sociálnímu zařízení.

• Při prodeji nebalených potravin, u nichž případně dochází i k dělení, mít zajištěnu pitnou vodu, dle potřeby i teplou vodu, pokud nebude vyřešena očista nářadí a rukou jiným vhodným způsobem.

• Není-li podnikatel registrován příslušného kontrolního úřadu, musí to hned zajistit, jinak porušujete zákon.

• podnikatel.cz/...

li*
hodnocení

0x

netuším, ale zajímalo by mě, z kterého města jsi. U nás se žádný slavnosti nekonají , dkyž nepočítám obyč. trhy a pouť

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]