Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
mám otázku naskytla se mi dovolela narychlo s tím ze uz nemam cas zajit na pracovní urad.Stači tam jen zatelefonovat?Bojim se aby me nevyloučili z evidence.Děkuji za odpovedi
Bát se můžete, což je zodpovědné. Stačí zavolat, což je rychlejší než psát na poradte.cz, jelikož tady nesedí pracovnice, která individuálně posoudí co dělat. Pokud se omluvíte na poslední chvíli, a nelze se li již dostavit a vy můžete prokázat, že jste se to dozvěděla na poslední chvíli, tak vás nikdo nevyřadí, ale lepší je bát s pracovnicí za dobře, a mile ji to vysvětlit. většinou se to řeší tak, že ihned po ukončení dovolené dostanete nahradní termín. Je to obdobné jako když onemocníte. Taky to pak dokládáte. Pokud s Vámi nemá pracovnice žádný konflikt, jako že tam míváte potíže, jistě Vám vyjde vstříc.
Přeji pěknou dovolenou
doplněno 30.05.13 17:04:čímkoli, potvrzení o pobytu, nějakými vstupenkami ... hele nejde o omluvenku z prace kde musíte být. Vy sice máte termín, ale máte právo říct, že Vám termín nevyhovuje. No a to, že jste to nevěděla dříve není trestný čin. Zavolejte tam domluvte se. Mě třeba dala termín na červenec a já ji hned řekl, že v tom termínu máme s rodinou dovolenou. A ona mi řekla, že at zavolám před dovolenou, že mi to posune. Na UP sedí taky jen lidi, a pokud nemáte s nimi konflikty, vyjdou vám vstříc, věřte tomu, že i když to tak nevypadá, i sociální pracovníci nebo zprostředkovatelé mají citlivé povahy a empatii. Popřípadě se domluvte jaké máte mít potvrzení, třeba ani žádné nebudete potřebovat. Nebo stačí dovolenkový lístek manžela ze stejným datem, jako máte pobyt. Ono když jedete na 14 dní do Krkonoš pod stan, tak tam Vám žádný kamzít ani srnka potvrzení nevydají ... nebojte .. zavolejte ..
Děkuji za odpověd, jeste bych se Vás ráda zeptala jak jim pak doložím že jsem na té dovolené opravdu byla?
Popravdě, na pracáku neradi slyší slovo "dovolená". Jako uchazeč o zaměstnání, k tomu třeba na podpoře nemáte co trajdat po dovolenkách. Zní to blbě a defacto to je blbost, ale je to tak.
Nemusíte říkat, že jedete na dovolenou. Stačí říct, že budete v ten den mimo město - to většinou pro 98% úředníků stačí.
"na podpoře, nemáte..."
Ne A věřte, že vím, co píšu, na UP mi pracuje jeden z rodičů
V pohodě, takhle na pracák volá spousta lidí. Prostě jste mimo město, nebo bude možná stačit "nemohu se dostavit", pokud je úřednice normální, tak Vás bez problémů přehodí
Dobrý den. Pokud nemáte jinou možnost, tak samozřejmě zavolejte. Záleží však jen na vstřícnosti a ochotě Vašeho zprostředkovatele. Na ÚP termín Vaší dovolené mohou, ale nemusí akceptovat. Vše je na domluvě.
doplněno 30.05.13 19:28:Miss, tak docela pravdu nemáte v tom, že nedostáváte žádné peníze. ÚP (tedy stát) za Vás každý měsíc hradí zdravotní pojištění, které byste si jinak musela hradit ze svého...
Obávám se,že telefonát stačit nebude.To by vašim jménem tam mohl zavolat každý.Riskujete tím,že při nedostavení se vás na půl roku z PÚ vyškrtnou a budete si muset sama hradit zdravotní pojištění,tak pozor na to!
Miss, jedinou Vaší povinností je poskytovat součinnost úřadu práce při zprostředkování zaměstnání a dostavovat se včas na naplánované schůzky.
Obávám se, že pokud nedoložíte vážný důvod (dovolená takovým důvodem není), pro který jste se nemohla na schůzku dostavit, budete z ÚP vyřazena.
V drtivé většině, pokud je uchazeč příjemný a bezproblémový, ne nějaký agresivní hulvát a ingnorant, stačí zavolat a domluvit se s úřednicí. Běžně se to takhle dělá, "přeobjednává" se spousta lidí.
Takovýchpohodovým uchazčům mnohdy pracovníci UP sami volají, pokud zapomene dostavit se na schůzku, aby přišel ještě ten den nebo den následující a neměl problémy.
doplněno 30.05.13 19:31:"takovým"
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.