Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Partner je raději v hospodě s kámošema

Od: market91* odpovědí: 13 změna:

Dobrý den, s partnerem jsem 2 a půl roku. Hádáme se kvůli stejným věcem. Každý víkend trávíme v hospodě s jeho kámošema a když je cca 1 hod ráno a já chci jít domů tak on se na mě vykašle a jde dál pokračovat na diskotéku. Pokud ráno o víkendu musí vstávat tak do hospody se jde, ale už né na diskotéku. Mrzí mě, že bez kámošu nevydrží ani jeden víkend a že mě bez problému nechá jít samotnou domu a on si jde vesele pařit dál. Když řeknu, že se mi nikam nechce, že budem doma tak mi na to odpoví vůbec! Podotýkám, že spolu nebydlíme a v týdnu spolu netrávíme večery. Teď poslední hádka byla zlá, byli jsme na oslavě 50tých narozenin mého otce a v 5 ráno se jelo domu a on se na mě opět vykašlal a šel dál pařit, viděla to i moje rodina. Druhý den se mi snažil dovolat, přes smsky se mi omlouval, ale já jsem byla velmi zklamaná tak jsem mu nijak neodpovídala. Po pár dnech jsem se mu sama ozvala, že si chci promluvit a on se chová tak, že ta sobota je mu sice líto, ale že moc dobře vím, že je pařmen. Prý mu na mě záleží ale činnama to nijak nedokáže. Jak docílím toho, aby si uvědomil, že nemůže každý víkend být s kámošema a pařit pomalu do ranní hodiny. A začít dávat více energie do našeho vztahu a aby byl náš vztah důležitější než kámoši pařby a podobně. Mimochodem pracujem spolu ve stejné firmě, která patří mým rodičům. Nechci ho ztratit, ale tak to už žít dál nemůžu. Tvrdí, že mě miluje a že mu na mě záleží, ale já se tak vůbec necítím, právě naopak. Partnerovi bude 27 let, tak si myslím, že by pro něj měl být důležitější vztah s holkou a né neustálé paření. Jak docílím toho, aby náš vztah byl podstatnější než jeho kámoši, diskotéky a hospody?

13 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hujer321*
hodnocení

2x

jediné řešení je, co napsal/a mowla. Pustit ho navždy ke kamarádům, bude to pro Tebe hodně bolestivé, ale udělej to, dokud nemáte děti, potom je to ještě horší. Představ si situaci, že budete mít malé děti a Tobě nebude dobře, třeba ulehneš s chřipkou a velkou teplotou. Kdo Ti pomůže, nebo zaskočí v mateřských povinnostech, když on půjde za svými kamarády. Muž má být ženě oporou v těžkých situací a to on nikdy nebude i když Ti to teď slíbí.

hodnocení

1x

Dobrý den. Markét, Vy toho nedocílíte nijak. To musí především on sám chtít, aby váš vztah fungoval k oboustranné spokojenosti. Zřejmě má jiné priority, než Vy. Nestaví si vztah a Vás na první místo. Takže buď ho budete brát takového, jaký je se vším všudy, anebo si najdete někoho, kdo nebude "pařmen" a bude skutečně o vztah stát. Z takového vztahu budete brzy opravdu psychicky vyčerpaná. Nezměníte ho, když se sám změnit nechce. Záleží jen na Vás, zda o takový vztah ještě Vy sama stojíte natolik, abyste v něm dál setrvávala..Já bych enerdií neplýtvala, pokud Vy ano, pak Vám přeji, aby to přineslo tedy očekávané ovoce...

doplněno 30.05.13 12:07:

On se k Vám chová jen tak, jak to mu dovolíte Vy sama a jak mu to tolerujete. To si musíte uvědomit. Litovat se a ztěžovat si na chování partnera nikam nevede...Je to buď...anebo...

martinaa*
hodnocení

1x

Chlap, který nechá jít partnerku přes půl města a sám jde zatím pařit, si zaslouží akorát nakopat do zadní části těla:)

Pochybuji, že se změní, tohle je totiž v povaze - buď si chlap ženský váží, nebo je mu to šumák. Myslím, že sama poznáte, jaká varianta je ta Vaše.

doplněno 30.05.13 19:42:

Juyla - taky možnost*palec*

juvla*

Ano, přidám - do zadní části těla zepředu.

koukolik
hodnocení

0x

Rozumím vám, chcete aby věnoval více času vám abyste váš vztah dál budovali a upevňovali. Na druhou stranu má přítel pravdu, že jste o jeho sklonech k dlouhým "pařbám" věděla a v době, kdy si vás namlouval jste mu je tolerovala.

Jako v tom úsloví: "muž si bere ženu a věří, že se nezmění, žena si bere muže a věří, že se změní" *nevi*

Zkuste si o tom promluvit. V klidu, ne v době, kdy budete po podobné akci rozčilená. Co každý z vás od vztahu očekává a co je ochotný obětovat pro toho druhého. I když bude třeba před kámoši vypadat jako podpantoflák. Ale nečekejte, že se svých zálib vzdá úplně.

market91*
hodnocení

Děkuji za radu, kdyby jsme se s jeho kamarády viděli jednou za 14 dní tak by to bylo v pohodě, ale takhle je to opravdu časté a neúnosné. Dovede te si předsavit jak mi je když du ve 2 v noci přes celé město sama k němu domu a on si jde na diskotéku? Jeho otec se ho snaži krotit tím, že mu na víkendy schání melouchy. PARTNER kolikrát se mnou domu šel, aly byl naštvaný a mě mrzí, že nešel se mnou protože on sám chtěl jít, prý ho tahám z dobré zábavy. BOŽE CHODÍME KAŽDÝ VÍKEND A POKAŽDÝ JE DOBRÁ ZÁBAVA TAK NENÍ SNAD PROBLÉM TO TROCHU OMEZIT. Připadá mi jako že neví co chce, chce vše, ale nehodlá nic objetovat.

vlasatec*

Pustit partnerku jít samotnou přes celý město? Když mám možnost ji doprovodit? To bych nedokázal.

market91*
hodnocení

Jsme sice malé město, ale i u nás se tu dějí špatné věci a po cestě potkávám spoustu opilců. Jak už jsem řekla, kámoši jsou pro něj důležitější než já. Je dokonalý v tom, že když něco udělá špatně on tak to hodí ještě na mě.

koukolik

Dovedu si to představit. Už méně si dovedu představit, že svou holku nechám jít samotnou v noci domů. Ten člověk mi připadá nevyzrálý, nebo vás má opravdu jenom jako doplněk.

Jak jsem psal - klidný a věcný rozhovor. Jestli nebude mít výsledek, tak konec. Sory, ale finty ve formě melouchů můžou zabírat jenom nějaký čas a podstatu problému nevyřeší.

mowla*
hodnocení

0x

Je to jednoduché - stávajícího partnera pošli ke kamarádům a najdi si partnera jiného - jeho chování se bude časem jen ´zhoršovat´ a ty jej nezměníš...

doplněno 30.05.13 12:54:

Netvrdím, že rozchod je jednoduchý (jednoduché je to jen napsat) - je předpovídám další vývoj vašeho vztahu - a - ač to asi působí arogantně, nemyslím, že bych se mýlil - a rozchod později jednodušší nebude, spíše naopak.

Problém totiž není jen v něm, ale i v tobě - jak už zmínila KapkaNadeje, každý si k tobě dovolí jen to, co ty jemu umožníš - a ty, po dvouapůlletém vztahu nemůžeš ´utáhnout opratě´ tak, aby to partner nevnímal silně negativně a neužíral se tím a nebo ti to nevyčítal (a případně ti nedělal naschvály s pocitem, že je v právu).

A - nejsi "naivní", jen nezkušená... ;) Ale vím, že některé zkušenosti jsou ´nesdělitelné´, možná si to budeš muset protrpět...

market91*
hodnocení

Kdyby to šlo tak jednoduše, ale problém je v tom, že ho pořád miluju. O víkendu si jdeme sednout na kávu a promluvit si. Ujasnit si co kdo chce a po té se uvidí. Po tom co mi udělal před mojí rodinou, jsem se dozvěděla, že se pohádal kvůli tomu s rodiči, dozvěděli se to. Je možné, že toto je impuls ke změně, ale samozřejmě jsem asi v tom najivní.

dasa*

Přemýšlejte o tom, jestli je to chlap pro rodinu. Jestli je na něj spolehnutí. Jestli byste s ním šla na skálu přivázaná na jednom laně - závislí životem jeden na druhém.

Já vím, ono se těžko radí a člověk doufá, že zrovna ten jeho chlap bude ta výjimka, která se změní. Pátrejte v jeho podstatě, jestli se někde uvnitř skrývá něco, co stojí za to. Jestli spíš ne a je to jenom erotické oblouznění nebo strach ze samoty při rozchodu...

iz*
hodnocení

0x

Docela by mne zajímalo, proč s ním do té hospody chodíte, když předem víte, jak to dopadne.

Na mne to působí spíše problematickou konzumací alkoholu (pokud už nejde o závislost), než dojmem, že by dával přednost kamarádům před Vámi.

Dokud si problematičnost svého chování neuvědomí Váš přítel, a dokud nebude sám chtít něco změnit, nedokážete nic.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]