Nejste přihlášen/a.
Ahoj. Mám dost trapnej a stupidní problém, ale zkrátka je to něco, co mě teď trápí. Věřte tomu nebo ne, je mi 24 a jsem panna. S mým bejvalym přítelem jsme se pokoušeli jednou spát, ale nějak to nevyšlo, nechci jít do detailů a mě to celkem trápilo atd, to je jedno. Teď jsem si našla po pár letech konečně někoho, kdo fajn, hodnej a koho mám ráda a s kym plánuju zkusit napravit ten předchozí nepovedej "pokus" ). Ale o to nejde. Zejtra jdu k novýmu gynekologovi (naposledy jsem byla asi před čtyřmi lety) a hrozně se mu stydím říct, že jsem ještě neměla pohlavní styk. Bude se na mě dívat jako na naprostýho magora v mym věku. Stydim se neuvěřitelně a vůbec nevim, jak mu to mám říct. Achjo. Kdyby mi bylo třeba 20, tak by se to ještě dalo, ale tohle je fakt moc... (a to ani nemluvím o tom, že se to bojím říct tomu, se kterým tak nějak začínám chodit, je o pár let starší a bojím se, že to nepochopí, ale o tom někdy příště). P.S.: nejsem z žádný katolický rodiny apod.
Co je na tom ke stydění? Rozhodně jste lepší, než některá, která v 15 měla už kdovíkolik sexuálních partnerů. Jediné, co si doktor může myslet je, že k němu zavítala slušná holka. Pořád si Vás bude vážit víc, než když mu tam přivedou těhotnou "třináctku".
V sousední vesnici žila paní, letos umřela, bylo jí 87 let. Byla panna celý život. Kdysi zamlada měla nápadníka, ale pak se to nějak rozešlo, ona na muže zanevřela a prostě nikdy žádného neměla. Přitom byla až do stáří velice milá a oblíbená.
Tak nehledejte problémy tam, kde nejsou. Hlavně mu to řekněte před vyšetřováním, jsou různé metody, tak aby pro Vás použil tu správnou. A ať to všechno dobře dopadne! Jaga.
Začala jsem psát, když nebyla ještě žádná odpověď a než jsem to dodatlovala, jsem 7. Je vidět, že rádci jsou rychlí.
Dobrý den.
Není za co se stydět. Gynekolog je lékař, bude k tomu přistupovat profesionálně. A věřte mi, že měl a má ve své lékařské péči daleko starší panny. Co je na tom divného. Spíš byste se měla zamyslet na tím, že jste u lékaře nebyla už 4 roky. Měla byste chodit na pravidelné preventivní prohlídky.
Na tom není nic trapného. Prostě mu normálně a srozumitelně řekněte, že jste ještě neměla styk. Domnívám se, že lékař by měl zachovat naprostou profesionalitu a nepřivádět Vás do rozpaků nějakou nepatřičnou reakcí. Máte právo od něho očekávat profesionální jednání, dejte mu to najevo. Nemáte se za co stydět.
doplněno 29.05.13 21:29:Když jsem začínala psát, nebyl tu žádný příspěvek, teď vidím, že máme většinou va Váš "problém" stejný názor.
Ahoj. Vůbec se nestresujte, ani nebojte. Některé ženy jsou panny celý život a ke gynekologovi chodí též. Je to jen lékař, nebude se na Vás dívat divně, to se nebojte. Nikde není napsáno, že ženská musí přijít o panenství ve 20ti nejpozději a ve 24 letech, že už má něco zmeškáno...Prostě řekněte svému lékaři pravdu, ať ví, jaký způsob vyšetření má zvolit a víc to neřešte. On to řešit též nebude...
Ke gynekologovi určitě jdi a neboj se.
Řekni mu, že je to tvá první návštěva gynekologa, pokud tomu tak je, a řekni, že jsi ještě neměla pohlavní styk. Gynekolog tě nebude soudit. Jistě již viděl i starší panny, znám pár takových dívek. Je důležité, aby to věděl kvůli tomu, aby zvolil správný způsob vyšetření. Jinak je mu to úplně jedno a určitě tě nebude soudit.
Pokud první pokus o sex nevyšel z nějakého důvodu fyzického na tvé straně, například silné stažení poševních svalů a nemožnost proniknout do ebe, klidně se mu svěř i s tím. Mohl by ti dát užitečné rady, nebo zjistit, zda někde není nějaký problém. Některé dívky mají například velmi silnou panenskou blánu a další věci. Prostě se nestyď svěřit s čímkoli. Není to ani nevhodné, ani trapné.
Jinak myslím, že rozumný gynekolog bude ještě rád, že tam má uvědomělou 24tiletou ženu, než když tam má patnáctileté slečny s nechtěným těhotenstvím a pohlavními chorobami. Že je trochu trapně jim, to chápu. Ale tobě být rozhodně nemusí.
A na okraj: doporučuji ti svěřit se i příteli. Pokud je to rozumný chlap, bude k tobě pak přistupovat citlivěji a zároveň nebude očekávat artistické výkony. první sex je vždy specifický a abyste oba nebyli zklamaní nebo rozhození, měl by to vědět. Pomůže to i tobě. A myslím, že je lepší cítit se nepříjemně při tom, co mu to budeš říkat, než pak v potseli, kdybys měla pocit, že od tebe čeká něco, čeho nejsi schopná. Navíc tě to může napoprvé bolet, můžeš krvácet... a tak je dobré vědět proč se to děje.
Díky.
"Příteli" (zatím bych to tak nenazývala, ale nějak mě ani jiný označení stejně nenapadá) jsem se chtěla svěřit už v sobotu v noci a dost jsem se snažila a i když jsem v sobě měla pár skleniček alkoholu, stejně jsem to nedokázala, neměla jsem odvahu, ale snažila jsem se. Tak snad jí najdu.
Máš i moji podporu! Svému příteli to řekni co nejdříve, sama uvidíš jeho reakci, sama pak usoudíš, jestli je to ten správný člověk, s kterým budeš chtít "soužít" dál...
Neříkám, že to tak musíš udělat ty, ale povím ti, jak bych to udělala já. Až bysme byli příště zase sami, třeba v objetí někde na gauči, prostě nějaká intimní chvilka, řekla bych mu to. Jak se věci mají a co to tím pádem znamená )např. že potřebuji více času, jsem nervózní atd.). Klidně bych i přiznala, že je mi to téma trapné, stydím se... Ale přijde mi to lepší, než aby trapasy a stres přišli při sexu jako takovém.
Nebojte se ničeho, je to profesiolnál, potřebuje to vědět kvůli vyšetření, ale nemá žádné právo a ani důvod vás soudit, proč taky? Aspoň u vás nemusí začínat léčbou pohlavní choroby. Navíc určitě nejste jediná, i v dnešní době.
A partner by z toho mohl mít i pozitivní důsledky - může si připadat důležitě, že jste čekala zrovna na něj a užít si, že vás může "zaučovat" podle svého gusta.
Díky všem za odpovědi. Docela jste mě povzbudili, i jsem si celkem říkala, že tam možná nepůjdu právě proto, aby si o mně nemyslel, že jsem "exot", případně sestra, která se na to bude asi ptát ještě dřív než on.
Ale já s tím asi celkově mám trochu problém. Moc nevím, jak to říct tomu muži, se kterým začínám vztah. Byli jsme párkrát na večeři, v hospodě atd., je celkem fajn, mám ho ráda, neříkám, že jsem zamilovaná, ale myslím, že ho mám ráda a že by z toho mohlo bejt něco fajn. V sobotu jsme spolu byli na výletě a pak jsem u něj přespávala. Samozřejmě to celkem směřovalo k sexu, ale tak nějak pochopil, že tedy asi ne a usnuli jsem akorát v náručí. Ale myslím, že absolutně nepochopil proč ne. Nevím, jak bych mu měla vysvětlit, že ač mi je 24, jsem panna a potřebuju tím pádem trochu času, víc ho poznat a jít na to pomaleji. S tím minulým přítelem jsem právě měla pocit, že to musím udělat kvůli němu, proto se to asi tak nějak nepovedlo - byla jsem z toho ve stresu. A ráda bych, aby to tady tak nebylo, abych nemusela mít tenhle pocit, aby to mohlo jít pomalu, ale strašně se stydím mu to říct, protože mám pocit, že to nepochopí už jen proto, že je o několik let starší, že nebude mít trpělivost. A ve chvíli, kdy bych mu to řekla, bych se vlastně asi cejtila ještě víc trapně. Ach jo.
Hm, jestli Váš přítel je správný chlap, pochopí všechno. Podle mě mu to můžete úplně klidně říci těmi slovy, která píšete ve svém dotazu - "...ač mi je 24, jsem panna a potřebuju tím pádem trochu času, víc tě poznat a jít na to pomaleji..." Podle mého názoru je to svým způsobem přednost, v žádném případě to není nic, za co byste se měla stydět.
Nechápu k čemu je potřeba hlásit partnerovi jsem panna, nejsem panna, nechte všemu volný průběh a nehledejte problémy tam kde nejsou.
Dobrý den. Lékař je lékař. Je v práci, tudíž má přístup více než profesionální. Nejste první a ani poslední panna ve 24letech. Vždyť můžete být třeba lesba teoreticky a tam je to i běžnější. Dokonce vím o případu, kdy byla paní panna a bylo jí 83 let a dokonce měla manžela. Bohužel tam to bylo jen nedopatřením či komunistickým učením, které zde za totality bylo, a nastalo "popletení" tělesných otvorů... Nekecám, opravdu se to stalo
Bohužel, sexuální výchova žádná nebyla a hloupější lidi nebyli informováni
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.