Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Neschopenka a listek na peníze

Od: ludek56 odpovědí: 1 změna:
Ahoj, chci se zeptat na tzv. lístek na peníze. Jsem po operaci a za týden mam jit do nemocnice na kontrolu, budou to přesně dva týdny, co budu na neschopence. Nevite, jestli mi napíšou lístek na peníze v nemocnici a nebo mi ho musí napsat obvodni lékař? Neschopenku jsem dostal v nemocnici.
diky za informace

1 odpověď na otázku
Řazeno dle hodnocení

ron*
hodnocení

2x

Dobrý den.

Potvrzení o trvání pracovní neschopnosti (lístek na peníze) vystavuje ošetřující lékař. Pokud Vás nemocnice předala k dalšímu ošetřování praktickému lékaři, lístek vystaví on. V případě, že na další kontroly docházíte na ambulanci do nemocnice, pak vystaví lístek přímo v nemocnici. Lístek si na zadní straně podepište.

Ještě nezapomeňte v případě trvání nemoci delší než 21 kalednářních dní odevzdat zaměstnavateli i IV. (růžový) díl dokladu o pracovní neschopnosti. Na zadní straně tohoto dokladu si vypište číslo účtu či adresu pro zaslání nemocenských dávek. Tento díl zaměstnavatel odesílá s příslušnými podklady Správě sociálního zabezpečení. Proto je nutné na tento díl uvedené údaje uvést.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]