Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jaké napsat trvalé bydliště

Od: ivedule* odpovědí: 3 změna:

Prosím o radu jaké mám napsat trvalé bydliště,když se na té adrese nezdržuji a ten byt už mi nepatří odevzdala jsem je úřadu.Chci na sebe podat insolvenční návrh a nevím jakou mám uvézt adresu.Bydlím z manželem a dětmi na vesnici,ale nemáme ještě na to bydlení nájemní smlouvu.Také nechci podávat návrh do Prahy azbytečně tam pak jezdit.Chtěla bych,aby se to vyřídilo v místě mého současného bydliště.Bojím se,že by byl můj návrh zamítnut..Děkuji

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

jitul
hodnocení

0x

Zkuste se přihlásit na obecním úřadě, v místě posledního trvalého bydliště. Pokud jste byt odevzdala úřadům, máte o tom jistě potvrzení.

ivedule*
hodnocení

Jse tohdá,ale v čera jsem to zkoušela a paní na úřadě mi řekla,že to nejde aby se jim tam jen tak někdo přišel přihlásit. Říkala jsem ji,že ještě namáme vystavenou nájemní smlouva o majitele,že je to na delší dobu,protože je majitel mimo a ona ,že až si to vyřídím s ním.Nemám moc času kvůli tomu insolvenčnímu podání

jitul

Já myslela v místě posledního trvalého bydliště - tedy u vás pravděpodobně v Praze. Tam kde teď bydlíte to nepůjde, to je jasné, oni nemohou hlásit na úřad každého, kdo je o to požádá. Ale tam, kde jste měla trvalé bydliště naposled a máte ho ještě v OP. Tam by vás na základě prohlášení, že jste vrátila nájemní smlouvu úřadu a nemáte prozatím kde se trvale nahlásit, by vás přihlásit měli. Je to určitě nepříjemné dojíždět, ale asi je to řešení. můžete tam také nahlásit prozatimní (nynější) adresu pro zasílání korespondence, ať se k vám dostane, ale neříkejte jim, že máte kde bydlet, žejen čekáte na nájemní smlouvu, řekněte třeba že je to u známích, nebo v dočasném podnájmu. Potřebujete pro změnu v OP trvalé bydliště, když to staré již neplatí.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]