Nejste přihlášen/a.
Dobrý den. Nechal jsem si poslat osobní list duchodového pojištění z Prahy. Při kontrole mám vše v pořádku a mám odpracovaných v prosinci 2013 42let.Ale při zjištění zápočtových listu mi některý chybí.Kde mám najít chybějící? Co vše budu muset předložit při odchodu třeba předčasného duchodu? V dubnu 2013 mi bylo 58let. Kolik roku ještě musím pracovat abych mohl požádat o předčasný duchod? Děkuji.
Nárok na starobní důchod vám vznikne v srpnu 2018, do předčasného důchodu můžete odejít v dubnu 2015, viz: mpsv.cz/...
Pokud máte na osobním listu uvedené všechny odpracované (pojištěné) doby, není potřeba dokládat zápočtové listy. Zajděte si na důchodové oddělení Vaší OSSZ a zeptejte se referentek. K žádosti o předčasný důchod by Vám měl stačit osobní list důch.pojištění, všechno ostatní Vám řeknou na důchodovém, není to nic složitého. Nechte si spočítat pojištěnou dobu, ať se zbytečně nepřipravíte o procenta.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.