Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Faktury a vyplata zálohy

Od: berivo® odpovědí: 8 změna:

Dobrý den,pracuji s kolegou na velké zakázce v Praze,kdy fakturace faktur je vyplacena hotově do mých rukou.Jenomže jsem musel odjet domů na moravu kvůli rodinné oslavě,a v pondělí jsem se dozvěděl,že kolega jsi vybral zálohu 50.000.tisíc kč(fakturovaná částka byla 124.000.kč),a kolega nereaguje na sms,ani nezvedá telefon.Faktury jsou vystavené mým jménem a peníze jsem vždy dostavával ja.Jedná se o trestný čin zpronevěry?nebo mohu dokonce požadovat zaplacení celé částky po společnosti,jelikož předali zálohu někomu jinému.Smlouva o dílo je psana na kolegu,protože ja nemám živnostenský list na danné práce,ale veškeré práce jsem fakturoval ja,protože kolega je závisly na hracích automatech,a tudíž jsme měli ústni dohodu,že budu fakturovat ja.Děkuji za odpověď

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

artik*
hodnocení

1x

Smlouva o dílo je psana na kolegu,protože ja nemám živnostenský list na danné práce,ale veškeré práce jsem fakturoval ja

Nějak nechápu , jak můžete ty práce fakturovat, když na ně nemáte živnostenský list . Kolega má smlouvu a tak dostal peníze jako zálohu . Co je to za společnost , která platí faktury někomu ským nemá žádnou smlouvu? Záleží jestli to máte ošetřené ve smlouvě, že veškeré platby půjdou k vám

a tudíž jsme měli ústni dohodu,že budu fakturovat ja - to tvrdíte vy, co je psáno to je dáno

hodnocení

ve smlouvě o dílo mam napsáno,že peníze budou vyplacené mně.Ja mam ž.l. na tesařské práce,a kolega je obkladač,a vyhrál zakázku,kterou by sám nezvládl a tak mě požadal o výpomoc.

ronyx*
hodnocení

0x

Řekl bych, že jste si "zadělal" na pěkný problém. Peníze dostal ten, na koho je psaná Smlouva o dílo - kdo napsal fakturu je v tomto případě myslím nepodstatné. Navíc - pokud vy fakturujete něco, na co nemáte oprávnění (ŽL), tak si koledujete o postih za neoprávněné podnikání.

hodnocení

ja fakturoval dané práce na které mám živnostenský list,a přijal jsem platbu už cca 8x tudíž by mohlo někoho zajímat proč jsem dostal peníze ja,ikdyž smlouva o dílo je na kolegu.Kolega se dostal díky hracím automatům do finančních problému.

doplněno 29.05.13 08:53:

Doplňuji ještě,že mám od stavbyvedoucího podepsanou fakturu.o převzetí faktury.

sebod*

Jedna věc je smlouva o dílo, druhá věc je vystavená faktura. Takže peníze lze vydat pouze tomu, kdo je "na faktuře". Ano, máte možnost požadovat peníze opět na odběrateli. Ale já se domnívám, že toto byste měl řešit nejdříve s kolegou. 50.000,-Kč - to by mohl tak dneska už mít na automatech prohrané - pak Vám třeba už mobil zvedne. Otázka bude, jak z kolegy peníze dostanete (jistě můžete na něj podat TO). Máte u odběratele ještě dělat nějaké zakázky? V případě že ano, tak bych to s ním se zaťatými zuby dodělala a z vyfakturovaných peněz si stáhla oněch 50.000,- Kč. A pak Sbohem *cert*

hodnocení

teď jsem mluvil ze stavbzvedoucím,a sdělil mi že kolega nastoupil na zákazku,a že po něm požaduje doplacení faktury,cca 70.000.kč,takže co by jste navrhovala,odjet do Prahy a nechat si proplatit zbytek faktury?s tím,že 50.000.kč ma zaplaceno za svou práci,nebo jít rovnou podat trestní oznámení

sebod*

Já bych jela na stavbu. Na TO máš vždycky dost času. Teď je pro Tebe důležité dostat zbytek peněz a dát si vše do kupy "papírově".

doplněno 29.05.13 09:58:

A tady to povídání o neoprávněném podnikání a blabla neberte až tak vážně. Důležité je přiznat tyto peníze jako příjem, to ostatní jde většinou dát do pořádku ;)

hodnocení

teď mi volol kolega,že dostal nůž pod krk,od stavbyvedoucího,že pokud mu dnes nezavolám,že mi došly peníze,tak se mám zítra dostavit na sídlo firmy,kde mi vyplatí zbytek peněz,a s kolegou ukončí spolupráci.a podepíšou smlouvu se mnou.Slušní lidé,ještě nevymřeli(stavbyvedouci),mohl se na mně vykašlat.diky všem za rady,snad to dobře dopadne.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]