Nejste přihlášen/a.
Trochu pomáhám starým sousedům s nákupy, jejich potomci totiž se nestarají. Jsou tam divné vztahy a docela mám obavy, abych s tou pomocí nenarazila, až dojde k nejhoršímu, a někdo z příbuzných na mně nenasadil "psí hlavu". Taky mě to trochu zatěžuje, protože to časem narůstá, a hlavně mě vadí, že ti staří se snad ani nesnaží tu svou rodinu zapřáhnout. Zas je mi jich ale líto... nevím, jak se zachovat.
Nevděk světem vládne, to je známá věc. Často se dobré skutky dokáží obrátit proti nám...Já bych v této situaci vypomohla sousedům, ale tak, aby mne to neomezovalo a oni se na to nenaučili spoléhat. Prostě občas zaskočit a podat pomocnou ruku, ale jinak jak říkáte _ mají děti a své vztahy si musí vyřešit mezi sebou. Pokud to neřeší a spoléhají na Vás čím dál víc, není to dobré...Může se stát, že budou nemohoucí a děti se budou muset začít starat, co s nimi...Neulehčujte jim to a sama si nenakládejte víc, než můžete unést. Lítost chápu, i dobrou vůli a snahu pomoci bližnímu svému. Ale opravdu si dejte pozor na pozdější možné problémy nevděčných a neomalených rodinných příslušníků. Někteří se neštítí osočit a plivnou jed ještě za to, že jste se snažila jejich rodičům jen pomoci...Nevysvětlíte jim, že nejste žádná prospěchářka a stalo se jedné mé klientce i to, že byla nařčena z toho, že odcizila drahou věc...A přitom též jen posloužila osamělým stařečkům - sousedům, když na ně jejich děti neměly čas jindy, než v den důchodu...Dneska aby se člověk vážně měl na pozoru a s pomocí byl hodně opatrný. Berte to, prosím, jen jako můj názor. Lidé mohou mít i samé dobré zkušenosti třeba...
Dcera má tři babičky a jednoho dědu co jim nakupuje 1x za dva týdny velký nákup, 2x za týden malý nákup. Za velký si bere 50kč, za malý 30kč. Okno 100kč, úklid 100kč hodina. Mají sepsanou smlouvu a žádný problém s příbuzenstvem co žije daleko není, ještě jsou rádi, že se o babičky někdo postará. Dejte si pozor, někteří příbuzní by vás mohli nařknout, že jste si z bytu něco odnesla.
Pokud jsou na tom špatně i zdravotně, tak to říct i doktorovi. Jednou jsem se starala o jednu starou paní ze sousedství, pochovala oba muže a také syna, zůstala naprosto sama. Nákup, nebo trochu poklidit, přinést jídlo, to šlo, dokud byla jakž tak soběstačná, ale když ulehla, musela jsem za doktorkou. Pak paní skončila v LDN a ž do skonu. Byla jsem párkrát za ní, bylo to mimo naše město, nic jiného už udělat nešlo. - pt
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.