Nejste přihlášen/a.
Vážení můj vnuk byl pojištěn na blbost.Tuto blbost provedl cestou ze školy.Sebral kouli sněhu a začal psát po autech s tím,že voda uschne.Bohužel se v kouli vyskytly kamínky a on vlastně auta poškrábal.Myslela jsem si,že pojišťovna škodu uhradí.Jaké však bylo moje překvapení když jsem se dověděla,že to byl úmyslný čin a na to se prý pojistka nevztahuje.Takže my jsme platili pojiatku v dobré víře,že je kluk pojištěn a ono to neplatí.
Dobrý den, obecně - žádná pojišťovna tu není od toho, aby lidem platila, ale je tu proto, aby peníze od lidí dostávala. Zdravím!
Ano, lidi obvykle platí v dobré víře, že ... a pojišťovna pak s nima vyjebe. Já bych to taky chápal tak, že úmyslným činem bylo popsat auta sněhem, neověření čistoty sněhu byla nedbalost.
S pojišťovnou se obvykle nehne, ta má právníky a podobné darmožrouty. Doporučuji klukovi důrazně domluvit a poučit ho a na celou pojišťovnu se z vysoka ...
no, pojišťovna má pravdu. Něco jiného by bylo, kdyby vnuk např. hodil sněhovou koulí a rozbil okno u auta. Pojistka na "blbost" se vztahuje na škody z nebdalosti, nikoliv na ty, které byly učiněny úmyslně. Někdy se to těžko posuzuje : např. dítě běhá po bytě u shodí televizi - to je nedbalost a plní se (pozor - nesmí televizi rozbít doma, ale např u sousedů při hře s jejich dětmi). Kdyby ale k televizi přistoupil a shodil ji záměrně a Vy to takto nahlásili, tak na to se plnění nevztahuje.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.