Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
chci se zeptat.. Ocitla jsem se na ÚP a byla mi nabídnuta rekvalifikace, zvolila jsem si Kadeřnické a holičské práce, úspěšně jsem kurz absolvolala a žádám si o dotace na podnikání. Podmínkou ab ymi kurz ÚP proplatil je, že činnost musím vykonávat 1 rok na HLAVNÍ činnost, jinak budu muset vrátit peníze za kurz. Moje otázka je, mohu u své podnikatelské činnosti ještě někde třeba ve fabrice pracovat na HPP, tedy normálně na pracovní smlouvu po dobu toho mého podnikání? Díky
Druhý HPP mít nemůžete. Veškeré jiné činnosti pouze na nějakou dohodu a to tak, aby jste nemusela tyto přivýdělky dávat do daňového přiznání z podnikání, které bude předkládat k čerpání dotací. Ale jde se dohodnout se zaměstnavatelem, že dohodu potřebujete jen na první rok. Další rok již můžete mít podnikání jako vedlejší činnost a pracovat ve fabrice na HPP.
Příspěvek na vytvoření společensky účelného pracovního místa, je určen na pracovní místa, která zaměstnavatel zřizuje pro uchazeče o zaměstnání, jež nelze zaměstnat jiným způsobem.
Obdobně pro překlenovací příspěvek.
___ Viz zákon č. 435/2004 Sb. o zaměstnanosti, politika aktivní /... (§§ 113, 114, případně další)
doplněno 28.05.13 13:44:Teoreticky můžete vykonávat tolik činností, kolik jich zvládnete vykonávat, aniž by Vám povinnosti v jedné bránily v povinnostech z další činnosti (nemohla byste např. kvůli ohlášené kontrole z FÚ nebo ÚP odmítnout práci přečas v HPP, ...).
Podle mne byste však zaměstnáním na HPP popřela důvod přiznání příspěvku.
doplněno 28.05.13 13:56:Leták pro SVČ (stručné shrnutí) ke stažení
Já žádám o příspěvek na vybavení určené poze k činnosti(nůžky,křeslo), na materiál, platby ohledně SP nebo ZP nebo jiných nákládů k úřadům ani na nábytek nemám nárok. Proto abych mohla z něčeho prakticky táhnout podnikání chtěla bych druhou práci,jenže ta je mi většinou nabízena jen HPP. Proto se na to ptám..
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.