Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Podnikání - řemeslo jako hlavní činost a HPP?

Od: aneta* odpovědí: 4 změna:

Dobrý den,

chci se zeptat.. Ocitla jsem se na ÚP a byla mi nabídnuta rekvalifikace, zvolila jsem si Kadeřnické a holičské práce, úspěšně jsem kurz absolvolala a žádám si o dotace na podnikání. Podmínkou ab ymi kurz ÚP proplatil je, že činnost musím vykonávat 1 rok na HLAVNÍ činnost, jinak budu muset vrátit peníze za kurz. Moje otázka je, mohu u své podnikatelské činnosti ještě někde třeba ve fabrice pracovat na HPP, tedy normálně na pracovní smlouvu po dobu toho mého podnikání? Díky

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

uska*
hodnocení

2x

Druhý HPP mít nemůžete. Veškeré jiné činnosti pouze na nějakou dohodu a to tak, aby jste nemusela tyto přivýdělky dávat do daňového přiznání z podnikání, které bude předkládat k čerpání dotací. Ale jde se dohodnout se zaměstnavatelem, že dohodu potřebujete jen na první rok. Další rok již můžete mít podnikání jako vedlejší činnost a pracovat ve fabrice na HPP.

iz*
hodnocení

0x

Příspěvek na vytvoření společensky účelného pracovního místa, je určen na pracovní místa, která zaměstnavatel zřizuje pro uchazeče o zaměstnání, jež nelze zaměstnat jiným způsobem.

Obdobně pro překlenovací příspěvek.

___ Viz zákon č. 435/2004 Sb. o zaměstnanosti, politika aktivní /... (§§ 113, 114, případně další)

doplněno 28.05.13 13:44:

Teoreticky můžete vykonávat tolik činností, kolik jich zvládnete vykonávat, aniž by Vám povinnosti v jedné bránily v povinnostech z další činnosti (nemohla byste např. kvůli ohlášené kontrole z FÚ nebo ÚP odmítnout práci přečas v HPP, ...).

Podle mne byste však zaměstnáním na HPP popřela důvod přiznání příspěvku.

doplněno 28.05.13 13:56:

Leták pro SVČ (stručné shrnutí) ke stažení

aneta*
hodnocení

Já žádám o příspěvek na vybavení určené poze k činnosti(nůžky,křeslo), na materiál, platby ohledně SP nebo ZP nebo jiných nákládů k úřadům ani na nábytek nemám nárok. Proto abych mohla z něčeho prakticky táhnout podnikání chtěla bych druhou práci,jenže ta je mi většinou nabízena jen HPP. Proto se na to ptám..

jm*
hodnocení

0x

Zdravím, živnost můžete mít jak hlaní činnost tak vedlejší, co se týče dotacem bych to viděl hodně bledě.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]