Nejste přihlášen/a.
obracím se na Vás s prosbou délky spánku.Jsem nezaměstnaný a jediná možnost práce,alespoň prozatím je práce na jatkách.Problém je v tom,že bych musel stávat ve dvě ráno.A má zkušenost se vstáváním je že jsem měl celých 25 let problém vstát ráno v pět a to i tak se mě zdálo o čertech.Navíc máme malý byt kde nemáme svou ložnici a ke spaní používáme obývák a druhý pokoj mají děti ve školním věku.Tím pádem odpadá možnost jít v klidu spát večer v šest,abych dosáhl mých potřebných 8 hodin spánku.Jaké jsou možnosti získat dostatečný počet hodin spánku? Je možné si rozdělit spánek třeba první 4 hodiny od 22.00 do 2:00 a druhé 4 hodiny dospat po práci od 12:00 do 16:00 než se všichni vrátí z práce a ze školy.Předem moc děkuji za radu jak přežít vstávání ve dvě ve zdraví.
Děkuji za odpověd
Člověk vydrží všechno. 4 hodiny spánku v kuse jsou luxus, zeptejte se matek kojenců, které kolikrát nespí v kuse ani 3 hodiny a 8hodin za den zkrátka nedají. A některé dětičky jsou natolik nespavé, že nedají spánek v kuse ani hodinu třeba po dobu jednoho roku a jejich matky to zvládnou, musí. Chce to víc ohleduplnosti od rodiny, která se nemusí po příchodu domů nakýblovat do obýváku k televizi a být tam až do pozdních večerních hodin. Děti mají svůj pokoj, tak šupaj po příchodu domů tam a žena má stejně tolik práce v domácnosti, že si neumím představit, že přijde domů a vyloží se k televizi.
Je to možné, dokonce lze tímto rozdělením snížit dobu potřebnou k odpočinku (odpoledne by Vám mohla stačit kratší doba spánku).
Nedoporučovala bych to ale bez (alespoň) konzultace s lékařem. Umíte-li anglicky, pročtěte si informace k problematice " polyphasic sleep" (v češtině k této problematice moc informací nenajdete).
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.