Nejste přihlášen/a.
Prosím o radu,jak prokázat neplatiči výživného, že pracuje na černo?
Požádal si ted o snížení, z důvodu nezaměstnanosti, přitom je o něm všeobecně známo,že pracuje na černo, po kamarádech
apod.Chápu kdyby opravdu neměl,ale vzhledem k tomu,že za novou rodinou jezdí každý víkend do Prahy,má telefon, auto...Na vlastní děti kašle,druhým dopřává...Z jedné výplaty vážně vše utáhnout nejde...
Dobrý den milá paní.Mám neblahý pocit,že to opravdu dokázat nelze.On totiž může a bude tvrdit,že sice pracuje,ale u kamarádů a známých,kterým pouze pomáhá,ale nikoliv za peníze,nýbrž zdarma.To by ho museli přistihnout při tom,jak mu dotyční zaměstnavatelé dávají do ruky peníze za vykonanou práci,ale jak?
Otázkou je, zda skutečně pracuje na černo (výpomoc kamarádům nemusí být prací na černo).
Máte-li podezření ohledně práce na černo, nahlašte ji inspektorátu práce včetně zaměstnavatele.
Pozor: inspektorát práce není úřad práce a pravděpodobně i sídlí jinde (adresu nejbližší pobočky najdete v odkazu).
___ Další otázkou je, jestli Vám nahlášení nějak pomůže. Inspektorát práce pravděpodobně vyměří pokutu (až 100.000 Kč) i zaměstnanci, pracujícímu na černo, takže pak dlužník opravdu nebude mít z čeho zaplatit.
Podle mne by ke kýženému cíli spíše vedla dohoda.
Dobrý den.Slyšela jsem,že je možné nově zabavit dlužníkům alimentů řidičský průkaz,pokuď ho tedy nevyužívá jako řidič z povoplání,ale to on očividně ne,tak se na to informujte a ježdění autem mu skončí.Držím palečky!
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.