Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Darovaci smlouva - jak ji napadnout?

Od: world4* odpovědí: 8 změna:

Chci napadnout darovaci smlouvu,jak mám postupovat

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

jirbar*
hodnocení

3x

Manželka může v rámci dědického řízení pouze uplatnit, že sestra dostala za života zůstavitele dar neobvyklé hodnoty a tím být v dědictví zvýhodněna (pokud je co dědit) oproti starší sestře.

buss
hodnocení

2x

Jít k soudu s důkazy.

hodnocení

2x

Je možné, že se nejstarší dcera o pána starala, jezdila za ním, pomáhala mu v nelehké situaci. A nebo ji měl prostě nejraději, to věděl asi jen on sám. Proto jí vše daroval. Darovací smlouva byla zajisté podepsána a podpisy ověřeny na matrice. Dále přepsáno na katastrálním úřadu z otce na dceru. Takže vše, jak mělo být.

Myslím si, že darovací smlouva je nenapadnutelná. Pokud byl pán svéprávný /jako že ano/, se svým majtekem mohl nakládat podle svého. Což také udělal.

U nás je to podobné. Umřel mi taťka, bylo mi 19. Za rok jsem se vdala a odstěhovala se k manželovi. Mamka - vdova, zůstala sama s tehdy 12 letou sestrou a všechnu lásku přenesla na ni. Byly na sebe zvyklé, žily spolu hodně let, než se sestra provdala a také odstěhovala. Proto mamka vše, co měla, domek, pozemky... dala přepsat už před pár lety na mou sestru. Líto mi to bylo,to nepopírám, prožila jsem tam pěkné dětství, ale co nadělám? Hádat se, lítat po soudech? Byla by mě hanba. Mamce je dneska už 81 let a do hrobu si nikdo nic nevezme, tedy ani já. Tak ať to sestra tedy má, i když mě občas také zamrzí, že mě mamka odstavila. A co? Život jde dál...

Udělejte to taky tak, švagrové to přejte a nehádejte se. Byla to vůle jejího otce, jak rozhodl, tak udělal. Myslím, že by Vás musela být hanba. Nakonec, Vy jako zeť jste stejně mimo dědění a Vaší paní přeji, ať je rozumná stejně, jako jsem byla já. Jaga.

hodnocení

0x

Abyste obdržel korektní odpověď, tak nám nejprve musíte napsat, kdo komu něco daruje a jaké postavení v této věci máte vy.

world4*
hodnocení

Tchán daroval nejstarší dcére dům,je v dome důchodcov po mrtvici půlka tela ochrnuta,moje žena je nejmlatší,do nedávna jse ho bravali k ném domů je na inv.vozíku,myslíme si že byl dotlačen k tomu,brál silné sedativa tak asi ani nevieděl co podepsal.

Včera zemřel zistili mu před časem metastázi tlustýho střeva :Proto se prosíme o radu jak bychom měli postupovat.

Za pomoc moc děkujeme :

cyril*
hodnocení

0x

Nejlépe od lesa! ;)

endyfrog*
hodnocení

0x

Pokud byl svéprávný tak za svého života mohl darovat komu on uzná za vhodné .Pokud nemáte nějaké důkazy svědectví atd myslym že neuspějete.

ladinpraha*
hodnocení

0x

To, že tchán za svého života daroval dům jednomu ze svých dětí, svědčí o jeho bystrém rozumu. Bylo mu totiž jasné, že spor o dědictví pravděpodobně rodiny jeho potomků rozeštve. Jak tedy postupovat? Respektovat jeho rozhodnutí a nevyvolávat to, čemu on chtěl zabránit.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]