Nejste přihlášen/a.
Ahoj. Jsem člověk, který tráví hodně času o samotě. Vyhovuje mi to. Ale když jsem třeba o víkend s přítelkyní, tak trpím šílenou únovou. Když chodíme z procházek (pár km) tak se mi občas i podlamujou kolena únavou. Byl bych schopen usnout i na chodníku. Ona mě musí někdy i podpírat a hecovat. Čím to je? Napadla mě psychická únava. Jinak sám hodně sportuji - posilovna, běh.. ale procházky jsou pro mě peklo. A s ní spím i po obědě, když jsem sám tak nikdy po obědě nespím. Co stím? Napadlo mě taky, že by to mohlo být sexem, prý se uvolňuje u mužu hormon, který způsobuje únavu..
Ano,ano,je to takZáhada únavy po sexu je v biochemii sexu-při milování(zejména vzrušování)se uvolňuje látka (spíše hormon),který způsobuje právě tuto únavu.Při orgasmu je to doslova hotová erupce tohoto hormonu do krevního řečiště.Množství je individuální.Zajímavé je,že toto existuje u 99% mužů,a u žen je to nanejvýš vyjimečně.
Neplatí, hormon se vyplaví během samotného aktu, další den by už neměl mít žádný vliv. Spíš to vidím na psychickou únavu, jak sám píšete, samota vám vyhovuje víc.
Zkrátka a dobře,je toho na Vás mocJste zvyklý na to být sám,a s partnerkou je to najednou o něčem jiném,a to včetně již zmíněného sexu,který Vám síly dost ubírá.Neradím Vám,aby jste ho přestal provozovat:Dale,partnerce toto vše šetrně vysvětlit,a říci jí,kdyby jste mohli ustoupit od těch procházek,náhradních a neunavujících programů je jistě bezpočetné množství.Hodně štěstí
A nebo tolik toužíte víc po mamince než přítelkyni, že vaše tělo podvědomě upadá do módu "opečovávej mě, podívej, jak jsem na tom"! Nebo třeba tolik toužíte vědět, jestli vás neopustí i ve chvíli slabosti, až té slabosti podvědomě propadáte... A nebo vám na ní tolik záleží, že se pekelně soustředíte, snažíte - až vás to vyčerpá.
Zní to hodně od psychiky, ale tam často odpověď člověk sám před sebou skrývá. Hodně se to chce srovnat sám před sebou, až padne odpověď, bude po únavě
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.