Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Dědictvi druh- družka

Od: aali odpovědí: 11 změna:

Mám dotaz,

když žiju s druhem jako družka a koupí mi dárdy které pak chce vrátit,že je konec! Musím je mu dát nebo né?Jinak jsem mu

prala, žehlila, varila,ale nežili jsme ve spolecné domácnosti.Ale každý měl svou domacnost a navštěvovali se.A taky mi umožnil, prístup k jeho kontu a pak zdelil,že jem mu ukrudla peníze.Přitom mu nevadilo,že vybíram jeho peníze než byl rozchod.Budu mu taky i ty peníze muset vrátit?Budu ráda kdy mi někdo pomůže.Vyhrožuje,že mě udá policii.

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Je-li dostatečně vyjádřena otázka, pak odpověď zní: Ne!

aali
hodnocení

Ale on to po mě požaduje a vyhrožuje sms.A přitom mi dal povolení,že můžu vybírat peníze bez jeho souhlasu.Byla jsem snim v

bance to podepsat.A ty dary chce taky.Jsem stoho psychicky už unavená.A co když mě dá pak k soudu?Přítom nemá důkaz,ze

mi neco dal.

hodnocení

0x
Hoj, tak mě napadá co ho zažalovat dřív než on tebe?
Pokud nemá přímý důkaz o tom že bys nějak cizila z jeho majetku a nakonec ti k němu sám dal přístup tak pak nemá co vyskakovat.Příspěvek nademnou +1.S pozdravem Adam.
*cteni*
aalia
hodnocení

Děkuji za odpověd,ale stejnak to po mě požaduje.A hrozí sms,taky i dobytu mě chodí obtěžovat.Ale policie stim nic neudělá.

já sem to jim zdělila.

Jemnuje se to stalkink nebo tak podobně.Je to název pro (už) trestný čin, chorobného sledování, neustálého obtěžování a tomuto podobného, dporučím jakkékoli věci od něj(požadavky),e-maily, sms hlavně a jiné skladovat tak aby to šlo použít prori němu, pokud vám policie nebude chtít pomoct, tak je třeba to zkusit i jiné, nebo jít výš než jen k blbbým policajtům, kteří chrání pomáhaj akorát sami sobě.Ono někdy taky pomůže udělat před kolegy a lidma kolem trochu větší divadlo a kravál a věci se hned začnou hýbat jiným směrem...

martini*
hodnocení

0x

Bohužel takový trestný čin u nás ještě není, ale pořád se o tom mluví. Policii každopádně zkuste, ale možná vás skutečně odmítnou. Spíše se obraťte na advokáta, ten vám poradí, příp. mu napíše, ať veškeré své nároky vůči vám, píše jemu

jabraka*
hodnocení

0x

Pokud jste žili prokazatelně jako druh a družka,dobrovolně jste nastavili podmínky společného hospodaření.Je také jen na případném soudu,zda je užívání společného majetku spravedlivé pro oba.Těžko po rozchodu lze na druhovi chtít vrátit dar,který dal druhému v dobré víře.Já si myslím,že to vyhrožování je jen plané strašení.

Pro přístup ke kontu musel dát dobrovolně souhlas a s důsledky musel počítat.

JABRAKA

aali

Děkuji za odpoved,ale stále volá a vyhrožuje.Prý jsem mu ukardla ty peníze z konta.A přitom mi dal povolení vybírat.Sám to podepsal u banky.A to po dobu vstahu mě jezdil hlídat co dělám.Zda mu nejezdím někam za přítelem.Nežili jsme ve společné domácnosti.Policie to ví,ale nemůže stím nic dělat,dokud mě neohrozí jinak a nenapadne.Bojím se chodit ven.Znám ho je to blázen.Někdy se stalo,že mě hlídal několik hodin i celou noc.A bojím se,že zase příjde do bytu a policie stím nic neudělá.Těd je opatrnej a nepíše sms.Jen po telefonu vyhrožuje.Na dárky nemá doklad,že mi to dal.Už se tak bojím a nespím,že jsem bezmocná.Psychisky mě chce znčit.A na advokáta nemám peníze.Vím nejsem jediný případ.

aali

Jinak jsme nežili ve společné domácnosti.Taky jsem mu prala,varila, občas u mě přespal,nebo já u něj.Ke kontu dal jak píšete souhlas.Přesto pořád tvrdí to svoje.Vím nedá mi pokoj dokud mě psychicky nezničí.Umí to dobře.Já vážně nevím co už mám dělat.Jsem na dně.Ted nemám ani práci ani na advokáta.To taky prý všem řekne,že jsem ku... a dá to někde kde to budou vidět vsichni.A co jem mu prý uděla-la.Nevím co od něj můžu čekat.Jak už vím je schopen všeho.I kdybych se schovala někam tak mě pújde hledat už to udělal.Byli jsme spolu rok a 4.měsíce.

aali

Neustále volá obtěžuje hrozí.Jsem už zoufalá a bojím se co provede.Tak nevím co mám dělat.Trvá to už několik dní.

hodnocení

0x

aali, nic mu nedávejte, odmítně te ho, uporozněte ho, že půjdete na policii. Pak tam běžte.

On Vás neudá, nemá za co, jedině by si něco vymyslel.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]