Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
po více než půl roce se vracím ze zahraničí zpět do ČR. Před odjezdem z ČR jsem se odhlásila ze zdravotní pojišťovny a zařídila si cestovní pojištění, které mi trvá do 31. května. Letenku mám ale koupenou na 1. června. Pokud přijdu do pojišťovny 2. června, bude problém, když zjistí, že jsem ty dva dny v podstatě nebyla nijak pojištěná?
Budu už muset zaplatit zdravotní pojištění za červen? (nemám status studenta ani trvalé zaměstnání) Vím, že když jsem odjížděla, nemusela jsem platit ZP za říjen, protože stačilo, abych jeden den v měsíci už byla v cizině (odlétala jsem 31. října).
Děkuju za odpovědi
Dobrý den...nekolik dní pojistovna vubec neresí...ale nejspise po vás bude chtít..zaplatit zdravotní již za měsíc červen...ale jestli to bude placené od 1.6. nebo od 2.6..to netuším...
no, spíše bych se zabíval..zdali budete platit celý ten půl rok zpět...co jste nebyla v ČR...Já jsem pojištěn u Ministerstva vnitra...a pokud nedoložím orazítkovany formulář U1 ...dříve to byla E301, že jsem byl pojištěn v zahraničí..musím zaplatit i tu dobu, co jsem nebyl v ČR...
..nevím , co jste v zahraničí delala...ale nebojte...Bavil jsem se s dívkou..která je pojištěná u VZP a tam mi tvrdila, že zádný formálář nepotrebuje..ze stačí, kdyz jim rekne že se vrátila...
... no, pokud ale ten formulár preci jenom budete potrebovat...zajdete si na pracovní urad...asi na zahraniční oddělení a tam vám už by měli, nebo mohli pomoc tento formulář ziskat...může to trvat ale od 14 dni ale i mnohem dýl...to podle státu, kde jste byla... se Švýcarskem Vám ale neporadím...tam je to jiné...To budu vědět až za rok
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.