Nejste přihlášen/a.
V téhlete situaci, když je muži všechno přednější než ona, když se nechovali jako pár, myslím si, že by se mělo vést co nejméně řečí. Žádné vysvětlování, žádné omlouvání, žádné chlácholení. Blablabla. Nic. "Promiň, přestala jsem tě mít ráda, odcházím. Nechco ti ublížit, ale už s tebou nechci být." Tečka. Žádné týrání sebe i jeho výčitkami, slovíčkaření, které stejně nic neřeší. Nedat se zatáhnout do plkání! "Ahoj, měj se hezky" Odchod!
Rozhlédnout se, usmát se, vykročit s rovnými rameny!
Souhlasím s Kapičkou, jen se obávám, že uražená ješitnost a hrdost nedovolí muži se na chvíli chovat přátelsky a přijmout nabízené přátelství. Za pokus to však stojí. Znovu opakuji, nedovolit žádné diskuze! To se potom člověku klepou nohy, ruce, vnitřnosti. Tlak je úplně nahoře a srdíčko dostává zabrat. Proto, co nejrychleji a nejméně bolestivě.
Ahoj. Záleží na tom, co si pod pojmem rozejít se "správně" kdo představuje. Co je správné pro jednoho, nemusí druhý za správné považovat. Podle mne je správné to, udělat věci tak, jak je cítím. Takže pokud kamarádka ví, že to nemá smysl, ať jedná na rovinu a neprotahuje vztah, ve kterém zůstat nechce. Stává se to, že věci nevyjdou tak, jak bychom chtěli. Prostě si představuji vztah a přístup partnera jinak, je mi to líto, ale my dva se k sobě prostě nehodíme. Půjdeme si každý svojí cestou...Tak bych to udělala já, nechodila bych dlouho kolem "horké kaše"...
Přesně, jak píše Babkazov. Žádné velké řeči kolem toho, ukončit to 2 větami, slušně, bez emocí.
On se na ní zlobit nemůže, že ona to ukončila. Chyby jsou v něm a pokud jde skutečně o alkoholismus tak pryč a co nejrychleji. Takový člověk nikdy nebude dobrým partnerem. Leda v případě léčby. A to je běh na dlouhou trať, navíc s nejistým výsledkem.
Když ti dva spolu pracují u jedné firmy, omezila bych to na obyčejné AHOJ při setkání. Nic víc. Proč by s ním měla chodit na kafe? Není důvod. A pokud on ji bude pomlouvat, i vulgárně, soudní lidé jistě brzy pochopí, kde byla chyba a budou věřit jí, že udělala dobře. Pokud, jak píšete, on bude používat veřejně o ní slova jako p... a vy..., bude to jeho vizitka a každý pochopí, že je hrubián a sprosťák. A budou fandit jí, že se na něj vykašlala. Jaga.
Zase jen můj názor a pohled na věc, když dovolíte: Nikdo nemůže nikoho do žádného vztahu nutit. A když je člověk ve vztahu nespokojený a trápí se a druhá strana nemá žádnou snahu pracovat na tom, aby vztah vyhovoval oběma, pak to opravdu nemá smysl. Výčitky nejsou na místě, stává se to, že se lidé rozchází i po delší době. Druhá strana se s tím musí vyrovnat a respektovat rozhodnutí Vaší kamarádky. Pokud je to jen trochu rozumný chlap, pak jí pochopí a nesníží se k pomluvám atd. Kamarádka mu může říci, že vzhledem k tomu, že se budou setkávat v zaměstnání, uvítala by, kdyby mezi nimi nebyla žádná zloba a zášť a navzájem si nijak neškodili. Vždy je vina na obou stranách, za vztah jsou odpovědní vždy oba. Toto by si měli prostě vyříkat mezi čtyřma očima a netahat to do zaměstnání atd...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.