Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, mám banku u čsob a vím že poslední sobotu v měsící, se strhávají poplatky. Chci se zeptat, co se stane, kdyz nebudu mit na ucte žádné peníze? Pošle mi banka dopis, at si vložím na učet nějakou částku a nebo si peníze strhne sama, až mi dojdou na ucet? Děkuji
ČSOB nemám, ale řekl bych, že vám poplatky normálně strhnou i do mínusu a naúčtují vám poplatky (úroky, penále) za nepovolené přečerpání účtu.
doplněno 25.05.13 17:54:Viz např.: Zde" Stačí, aby se vám například na konci měsíce odečetly poplatky, ale na účtu na ně nemáte dostatek peněz a rázem jste v minusu. Do nepovoleného debetu se můžete dostat i při platbě kartou. Obchodník ji převezme, ale sám nevidí, jestli máte na účtu dost peněz. Banky nemají nastaveny žádné limity pro překročení zůstatku na účtu. Teoreticky ho tak můžete přečerpat až do tisícovek korun."
Strhnou Vám to hned, i do mínusu, a pošlou Vám výhrůžné psaní, že dlužíte, vysoké úroky z nepovoleného debetu, jste povinen okamžitě doplatit atd.
A kam chcete jít? Je to stejně z bláta do louže. Zkásne vás "každá"banka. Jedině Airbank neúročí debet, ovšem za písemnou upomínku si řeknou o 300kč. Další banky naopak, nezpoplatňují upomínky, ale zas mají úroky. Viz třeba tabulka zde
Je ale pravda, že nejdřív se esemeskuje a mejluje a teprve pak dopisuje poštou. Takže pak asi ta Airbank vyjde nejlíp.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.