Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

DPH se počítá z poštovného a balného?

Od: astra02 odpovědí: 2 změna:

Kupoval jsem na britském Amazonu knihy v ceně £188.12, ke které připočítali českou sazbu DPH 15 % - což je v pořádku.

Zaujalo mne ale, že počítají DPH také z poštovného a balného, podívejte se prosím na screenshot: http://imm.io/17efG

Domníval jsem se, že z poštovného se DPH nepočítá?

Knihy: £188.12
Poštovné a balné: £46.02
Základ DPH: £234.14
DPH: £35.15

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x
Tohle jsem našel:poštovné jako takové je osvobozeno od DPHALE: od DPH je osvobozeno pouze tehdy, pokud je svým zákazníkům přefakturováváš ve stejné výši, jako zaplatíš ty poště.- pokud účtuješ zákazníkům poštovné jiné (typicky nějaký paušál stejný pro všechny), je třeba z tohoto "poštovného" odvést DPH
astra02
hodnocení

Amazon si účtuje za poštovné a balné do České republiky částku Ł46.02. Nejde z toho rozklíčovat, kolik činí poštovné a kolik balné. Předpokládám tedy, že v tomto případě jde o Vámi zmíněné "jiné poštovné" a proto k částce DPH přičetli?

Abych se na to podíval z druhé strany, pokud bych byl "českým Amazonem" a posílal balík knížek do Anglie, Česká pošta by si za balík naúčtovala např. 300 Kč, a pokud já zákazníkovi přeúčtuji přesně 300 Kč - DPH nepřidávám? Pokud bych ale naúčtoval zákazníkovi 301 Kč, musím už DPH přičíst?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]