Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kam investovat přebytečné peníze?

Od: fidonet* odpovědí: 28 změna:

Hypoteticky: Končí Vám stavebko, nechcete již dál pokračovat, neboť směšný zisk na 6 let vás neuspokojuje ...

Kam poradíte zainvestovat ušetřených 200 nebo 300 tisíc?

28 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

stirecek*
hodnocení

1x
Hypoteticky na jak dlouho? Máš to na důchod nebo za pár let chceš čerpat? V této době nic lepšího není, tedy krom dluhopisů a stavebka pokud se spokojis se třemi cca procenty ročně a to není ani na inflaci, takže ve skutecnosti chudneme . Polské banky nabízí 7-9% ročně, což je zajímavé a z hlediska inflace nevydelas ale ani neprodelas. Zlato? To jsem tady radil před rokem a půl prodávat, zatímco všichni radili kupovat - v době kdy zlato splhalo na 1900 dolarů. Dnes každý kdo koupil prodělává okolo třiceti procent. Zlato rozhodně nekupovat ani teď, půjde ještě daleko níž. Zaloz si spořící účet kde dostaneš 1.5procenta, kde budeš mít prachy kdykoliv po ruce, a relativně bezpečně, pokud tedy i u nás nezavedou dan z vkladu. Pokud peníze nepotřebuješ nebo necekas nějakou investici do bydlení, investuj do akcií, je to jednoduché a z dlouhodobého hlediska výnosné. V US neni problém vydělat deset procent za pár hodin, ale taky není problém je prodelat . Na domácím trhu snad jen dividendove akcie, treba tabák vyplácel divi přes 900kc za jednu akcii, ČEZ bude mít VH v červnu, divi dle dnešního kurzu 6-7procent. Občas se hodí krátkodobý obchod na Erste bank, za několik málo dní udělala víc než deset procent. Ze tri takové otočky za rok a jsi v baliku, ale taky musíš počítat s tím, ze kurz může jit proti tobě, takže neinvestovat celou částku, ale nechat si keš na ředění při případném poklesu. Z dlouhodobého hlediska tě ale nějaké propady nemusí trápit, naopak je to vždy vhodná doba na další nákup.

hodnocení

1x

Pokud bych si nedokazal vybrat nejaky existujici produkt na trhu (zdalo by se mi to malo vyhodne), investoval bych do sebe / svych deti ci kohokoliv, u koho by se me to zdalo vyhodne.

Tedy

- predevsim do vzdelani

To muze byt v dlouhodobem horizontu jedna z nejvynosnejsich investic, ale i zde plati, ze se musi umet investovat.

= jazyky, zahranicni staze, hodnotne kurzy, zvysovani kvalifikace, prekvalifikovani se

= do financni vzdelanosti - investovani + bych na to prave vyuzil cast volnych prostredku

- do bydleni

= koupe nebo oprava nemovitosti s moznosti pronajmuti nebo i do vlastniho

- do podnikani

= do rozjezdu; klidne i prozatim jako vedlejsak

= do zkvalitneni svych sluzeb a vybaveni, pokud jiz podnikam

- do ziskani lepsiho zamestnani

= financni prostredky muzou umoznit cas, volnost a pohyb pri shaneni lepsi prace; i v jinem regionu, statu

buss
hodnocení

1x

Podnikat, poskytovat mikropůjčky.

sebod*

Milane, Buss radí dobře - mikropůjčky. Nebo větší půjčky se zástavou nemovitosti. Opravdu to funguje. No a nebo naopak si k tomu něco půjčit a koupit nemovitost. Teď se tu prodává bytovka za milióónapůl, jsou tam tři byty s dobrými nájemníky. Ti platí cca každý 8.000,-Kč. I když si vezmeš hypoteku, tak stále ještě cca 14.000,- Kč měsíčně zbývá. No, a když to nekoupí nikdo "normální", tak to koupí tvrdej spekulant, který tam vyšvihne nájem na 12.000,-Kč. Tihle co tam bydlí na to nebudou mít a on tam nastěhuje "potřebné" za které nájem budeme platit my všichni *zed*

Vero, nepochybuji o radě Busse, ale pro mne je to je již riziko a složitost. Moje pracovní vytížení mi toto nedovoluje, hlavně obava z krachu.

ekonomika.idnes.cz/...

stirecek*

Sebod - mikropůjčky určitě ne. Trochu jsem se o to zajímal, ale jako investici určitě ne. Jsou to jen samé starosti, malé částky se nesplácí a vyžaduje to ohrmoné množství energie a času je vydolovat zpět. Zkuste se mrknout sem

bankerat.cz/...

tam si taky lidi půjčují mezi sebou. Nesplacené částky vymáhá společnost přímo, takže to máte bez práce, ale hodně dlouho to trvá, takže ve finále, co vyděláte? Úroky jsou sice smluvní a zajímavé, ale pozor, přes 80% dlužníků nesplácí! Vyděláte to možná na těch dvaceti procentech, ale ve finále jste kde...takhle to mám zatím na 2,5procentech v bezpečí na spořícím účtu a mám klid a vím, že ty peníze mám. Od června bude jen 1,6%, ale co nadělám, když nic lepšího není. Uvažoval jsem i o spořitelním družstvu, jak píše Milan, vklady jsou sice jištěné, ale co z toho, když momentálně nejsou k dispozici. Druhou půlku peněž mám v akciích, v podstatě jsem se o akcie začal zajímat hned po revoluci, nejprv kuponové knížky, od 93 pak akcie az dlouhodobého hlediska je to výnosné i přesto že mám cca 250-350tis na bahamách. Mě to ale stálo jen nějakých asi 15tis. Pokud člověk investuje rozumně, do velkých a silných firem, nemusí se bát a je i dost takových, které vyplácí dobrou dividendu, pak člověka krátkodobé propady nemusí trápit. Třeba u nás Tabák nedávno vyplácel 900kč dividendu na akcii, což je nějakých 8procent dle dnešního kurzu. Kdo nakoupil tabák kolem devíti tis a stále drží, pak je vysmátý, deset procent ročně má jistých, plus reinvestice z divi. Třeba čez bude letos vyplácet divi 40kč, což při dnešní ceně dělá 7 procent čistého.

doplněno 12.06.13 11:47:

...

se dívám, že se zde opět mazalo *modla*

hodnocení

1x

Fidonete. Jak pise Jethro, vse je pro Tebe bud malo a nebo riskantni. Tezko potom radit.

Nediv se, ze nekdo radi i investovani do vzdelani nebo bydleni, pac ty si se ptal prave na investovani. Ulozeni penez do sporeni neni investovani a neprinasi tedy ani zadny zisk. To je zcela logicke.

Investovat znamena smysluplne utratit penize ktere mas v ocekavani budouciho zisku.

Spekulace se Ti samotnemu zdaji riskantni. Presto se zde ptas na fondy. Ty ale nedelaji nic jineho, nez ze investuji. Jen u toho nejses pritomen osobne.

Do vzdelani investovat nechces (jak sme to meli tusit, ze si nas tak sprazil - je to investice jako jakakoliv jina).

O najemnim bydleni mluvis jako o utopeni penez. Pritom zisk je prave to najemne.

---

Co Te teda jeste poradit. Muzes investovat do vina, limitovanych edic hodinek, ale k tomu potrebujes znalosti.

Kup byt, pronajmi ho socialum a inkasuj penize od statu.

Zadny zazracny a zaroven bezpecny zpusob zuroceni ulozenych penez necekej.

hodnocení

0x

Pokud nemám znalosti a schopnosti na samostatné investování, vybral bych něco z bohaté nabídky investičních fondů.

fidonet*
hodnocení

z bohaté nabídky čeho? To je stejně nulově hodnotná odpověď jako odpověď najít si vhodnou banku. Jasně , že máte pravdu, ale jaký investiční fond? Třeba KB vám za 5 let uděla z 350.000 jen 300.000 tedy ztrátu ( IKS fondy za posledních 5 let). Takže jaký fond? KB mají za poslední měsíc 2% ztráty, jinými slovy, za 30 dní ztráta 6000 korun z 300.000 .. takže který fond? pokud víte poraďte prosím. nejsou špatné státní dluhopisy, se ziskem 3.3%, ale to nestojí za řeč. Vy když chcete od státu pujčit 100.000 zaplatíte na urocích třeba 5.000, ale když je VY pujčíte státu, tají Vám s bíhou 2.2%, vetěínou jen 1%. Kam jinak investovat? Platila zásada investice do zlata, ale to je ted na minimu, takže kam jinam?

doplněno 05.06.13 21:09:

Jethro: jasné, jaka otazka, taková odpověď, ale beru jakoukoli radu, hlavně ať není ztrátová a vynáší aspoň 3%

Jaká otázka, taková odpověď.

Dotaz kam investovat peníze je jako dotaz koho si vzít za manželku. Každý má jiné preference - někoho zajímá výnos, jiného bezpečnost, někoho poplatky, někdo je horňák, jiný dolňák. Lepší odpověď těžko dostaneš.

doplněno 05.06.13 20:25:

btw pokud je zlato na minimu, tak to je právě dobrá doba na nákup.

vlasatec*
hodnocení

0x
Ještě pár kaček přidat a koupit malý byt a ten pronajímat. Nebo půjčit mě na půl roku, nabízím 7,5% roční úrok.

hop®
hodnocení

0x

Fido, hypoteticky, tato částka není tak velká, abych přemýšlel o nějaké výnosné investici. Já bych ty peníze asi utratil za renovaci svého bytu...

karjala*
hodnocení

0x

Na jak dlouho nebudete peníze potřebovat? Kolik očekáváte výnos, když se vám zdá 5 % ze stavebka málo? Jaké riziko jste ochotnáý podstoupit?

fidonet*
hodnocení

5%? a spočítal jste to dobře?

Pokud vložíte za 6 let na účet 6x 20.000(max) tak máte na učtu 120.000

teď zisky 6x 2.000 ( statní podpora max) = 12.000

to je 10% ale rozpočtěte to na 6 let a je to 6x 1.7 % ( zisk z vašeho prvního vkladu po 6 letech )

ještě nezapomeňte ročně poplatky 330 kč za vedení učtu a 15% sražka daně za příspěvek od státu který je 300 kč

vašich ročních 2.000 se zmenší na 1400 kč zisku ročně od státu

Kolik je 1400 z Vašich investovaných 20.000? pokud umím od oka počítat tak 7% ( ne slíbených 10%)

Ale vy nedostanete těch 7% ročně, protože další rok Vám tam jen leží bez zisku

První rok vyděláte 7%

druhý rok z nového vkladu 7% + starý rozpočteme na roky ležící bez zisku tedy už jen 3.5%

třetí rok = 7% + 3.5 + 2.3

čtvrtý rok = 7 + 3.5 +2.3 + 1.75

patý rok = 7 +3.5 + 2.3 +1.75 + 1.4

šestý rok = 7 + 3.5 + 2.3 + 1.75 + 1.4 + 1.16

zisk je 17.12% rozpočteno na 6 tek je zisk 2.8

2.8 není málo ale není ani moc, když máte někomu dát 120.000 na šes let

pro kontrolu 1400 kč x 6 let = 8.400

z 120.000 je to 7 % za 6 let tedy kolik je to na jeden rok?

1.1% Ale to není přesné, neboť jste neměl vloženo stále 120.000, ale vkládal jste postupně.

Takže máte zisk mezi 1.1% a 2.8 % ... kde jste našel 5%

Kdyby to bylo 5% nepřemýšlím.

karjala*

Jednak se jedná o to, že pán má hotovost, kterou chce bezpečně investovat, tj. předpokládám použití všech prostředků hned na začátku. Pokud chytne akci, které na konci roku bývají, má to bez poplatku za zprostředkování. Pokud má možnost uzavřít smlouvu na dítě, má to bez poplatků za vedení (ale dejme tomu, že platí poplatky). U Wuestenrot a Pyramidy jsou tyto poplatky za 300 na rok. Pokud to tam dá v prosinci 2013, skončí mu smlouva v prosinci 2019, což je 6 let, ale může čerpat 7 státních podpor (za rok 2013, 14, 15, 16, 17, 18 a 19). Ve vašem výpočtu vám chybí zhodnocení 2 % od spořitelny (někteří dávají 1%, pak je levnější úvěr). Srážkové dani 15 % odpovídají tato 2 %, nikoliv státní podpora.

Pokud tedy vloží jednorázově v prosinci 2013 140 tis. Kč, bude mít na konci prosince 2019 naspořeno 170,3 tis Kč (včetně popdopory 2019 a započtení poplatků 300 Kč ročně). Zhodnocení mi vyšlo za celé období 21, 7 %, tj. cca 3,6 % na rok (po započtení srážkové daně a poplatků) Jestliže tam nechá peníze ještě jeden rok, úroky mu téměř pokryjí roční vklad, takže nebude muset nic přidávat a dostane další státní podporu. Některé spořitelny nabízí zvýhodněný úrok, když se nečerpá úvěr, zpětně pak dopočítávají úroky. Takže by mohlo dojít k dalšímu nárůstu úroku. Některé nabízí prémie za vyšší vklady, ... Takže je docela reálné se k těm 5 % dostat. A i kdyby to bylo jen těch 3,6 %, pořád je to hodně slušné na současnou situaci a hlavně ví, do čeho jde. Když zainvestuje do fondů nebo cenných papírů, komodit, ... může trefit čas těsně před klesajícím trendem a čekat a doufat x let, až se mu to vráti.

Např. Buřinka garantuje výnosy 5,1 % a wuestenrot dokonce 5, 4%, tak se jich poptejte, za jakých je to předpokladů. Ale pozor, jedná se o výnosy, nejsou tam, dle mého názoru započteny náklady, protože to je jiná ekonomická kategorie. Ono, co si budem povídat, když to zainvestuje do fondů, cenných papírů, ... taky bude platit vstupní náklady.

hodnocení

0x

Jenomže ta suma je pro investici která by opravdu vynášela, hodně nízká. Proto Vám rádci odpověděli tak, jak odpověděli. Co poradit? Když se Vám nechce pokračovat ve spoření, tak peníze použijte k vylepšení Vašeho bytí. Jak psal Hop, třeba do bytu, nebo do baráčku, co já vím. Nebo si je prostě nechte v záloze s vědomím, že Vás nezaskočí nějaký nepříjemný výdaj. Dnes je dvě stě tisíc rozfofrovaných hned. Zrovna to zažívám. Stačí měnit okna a dveře, potom vyměnit Ipu na střeše verandy, zbourat starou kůlnu a nechat vybudovat novou a už jsem na nule...

hodnocení

0x

Dobrý den "Fidonet". Je to jen můj názor. Když bych měla 300.000,- Kč a chtěla je investovat. První je důležité, zda mám stálé zaměstnání, pravidelný příjem peněz, vlastní byt. Pak je důležité, kolik mám let, zda mám děti. Vše je OK, věk střední, děti ano, příjem měsíční ano, vlastní byt ano. Proč vlastní byt, tam se nezvyšuje nájemný. Půjčila bych si na byt 2+1, pronajala, byt by platil splátky a nějaké všimné navíc. Po zaplacení byt zůstane, může vydělávat stále. Důležité je, kde byt bude v jaké lokalitě, v jakém městě. Jen můj názor. Viky

syfrig*
hodnocení

0x

V zadnem pripade neukladat v CZ v roce 2014-15 prejde CZ republika na euro korunu stahnou dolu,aby banky vydelaly prevedou vam to na euro a vysledek *plac*

hodnocení

0x

fidonete, krásný den

Řešil jsem podobnou situaci, nikoliv však hypoteticky, ale fakticky. Neměl jsem moc na výběr, banky a družstva mají malé procento, již nechci vázat prachy na 6 let, tak stále jsem hledal. Na konci roku zde proběhla podobná debata, zvrtla se na politický boj.

Já jsem vybral MSD v HK, (teď jsou zmrazeny vklady a výběry), dlouho jsem scháněl info o krásném zisku v Náchodě (prý až 30%) až pána zavřeli.

Jako neznalec se domnívám, že na finančním trhu není velké spoření. Zvažuji investovat do baráku po tchýni, jenže na to mám málo peněz.

Proto bych taky uvítal info, kam velice výhodně a bezpečně uložit prachy. Zatím nevím...ale nevzdávám to.

doplněno 12.06.13 17:15:

Jak jsem zmínil, mám u MSD (METROPOLITNÍ SPOŘITELNÍ DRUŽSTVO), Běžný úrok:, 2,10 %

jsou podle mesec. cz i lepší, ale to nezkouším..

mesec.cz/...

mesec.cz/...

taky nevím kam lépe..

fidonet*
hodnocení

Zdravím, diskuzi pravidelně sleduji. Omlouvám se všem, které to postihne, ale na kecy, investuj do vzdělaní nebo opravy, na to nemám náladu, protože, pokud bych to chtěl, tak bych to udělal, vlastně to dělám. Otazka zněla kam s penězy. milan a ten nad ním radí dobře. Ohledně mikropujček : komu? těm kdo potřebují a neznám je, to je riziko, navíc spekulace, na to nemám povahu a pujcovat znamým za % na to taky nemám charakter. Takže zbyvají investice do něčeho co se vrátí. zatím mám investice ve fondech, ale při mé smůle to padá a padá, občas poskočí, zatím jsou ztráty 5% za 5 let, což bolí, ale byly i 12% když byla krize. Ale peníze nechci mít někde, kde platím ztráty. Člověk chce vydělat, nebo aspon neprodělat. Někdo nahoře napsal, že má peníze na spořícím učtě : na jakém? protože neznám teď žádný bezrizikový, který vynese 2.5 nebo 3.5%. Mám někde, kde bylo před 4 roky 4.4% ale ted je tam těsně kolem 1%. A když si to spočítate, hypoteticky, tak 1.000.000 tam vložíte a oni vám za rok dají 10.000 což je cca 820 korun měsíčně, ale nezapomentě odepsat 15% daň, takže vám dají 680 korun. Zopakuji větu: vy dáte bance na rok milion a oni vás odmění 8 stovkama měsíčně? FUJ, to at si strčí někam, zloději. Takže co zbýva? Podělané povodně ted srazily fondy za 14 dní o 2% ( za 14 dní 2%! ) což je katastrofa. Stavebka moc nenesou, a musíte se upsat na 6 let a ještě jim dat odměnu za vedení učtu, vypisy a daně, takže je hezky dotujete a oni na tom vydělají 10x tolik protože investují. Investovat sve peníze v řadu 300.000 je horší, než investovat 300 milionu od vkladatelů, a zkoušet co se dá.Zlato je nesmysl, protože kleslo a nikdy se nevrátí tam kde bylo, alespon ne v dohledné době. Navíc ložiska zlata v Rusku tvrdě srazily kurz dolů. Takže co zbyva? Peníze chci nechat na konec svého života, abych, až jednou , pokud se dožiju duchodu, jsem nemusel zít z toho mála, co nám pak vyměří, pokud vubec bude v sociálním pilíři, z čeho brát, když není tolik mladých, kteří by pilíř dotovali (duchodové pojištění, povinná součast pilíře, které si platíme z výplaty). Jediná možnost logická je investice do bytu, ale dejte do toho vše co máte, a pak si to nechte v nájmu 20 let splácet. To jsou utopené peníze, které sice vyplavou, ale až třeba za 20 let.

jaké ještě vidíte možnosti?

stirecek*

Fidonet: já tě chápu, poněvadž řeším stejný problém, jen s trošku vyšší částkou, proto mě sere, jak inflace požírá úspory. V lednu jsem si vyjednal 2,5% což na inflaci nestačí, ale lepší než drátem do oka. Je to pouze na pul roku a to už mi bude končit, pak bude 1,6% což není nic a můžeš mít peníze doma. Asi tě nepotěším, ale nic lepšího bez relativního rizika a s okamžitou dostupností peněz nenajdeš. Zlato není na investici vhodné, nevydělává, v minulosti platilo za uchovatele hodnoty, ale to už dnes neplatí, poněvadž zlato není ničím podložené. V us se tisknou peníze jak na běžícím pásu...navíc mnoho lidí jen vidělo, jak zlato rostlo, ale nikdo neviděl, jak dolar propadnul za posledních dvacet let. Před cca rokem a půl jsem radil zlato prodávat, -

poradte.cz/...

v době kdy silně rostlo, ale byl jsem spíš pro smích. I nyní radím zlato prodávat, je pořád drahé a poté co opustí ČNB otěžě a přestane regulovat kurz koruny, bude pád daleko vyšší. Pro našince zlato přináší další riziko navíc - měnové, protože zlato je vázané na dolar. ČNB zatím drží záměrně kurz koruny podhodnocený, pak bude propad ještě vyšší. Před pár lety jsem investoval v us za relativně ještě dobrý kurz 22,40kč za dolar, akcie stále držím, zisk za tři roky 70%, ale nějakých 10-15% tratím na kurzu. Dá se tam vydělat hodně slušně, 58% za týden. ale taky to stojí nějaký čas, protože těch firem v us jsou desetitisíce, ne jak u nás na burze. Ale kupoval jsem i dolar za nějakých 14,50kč, tak tam už mám docela slušný zisk jen na měně. Pokud máš peníze ve fondu, je to to samé, jen fondy investujou za tebe, což neovlivníš a první hrabou pro sebe. Dokud neporostou akciové trhy, nevyděláš ani u fondu. Na druhou stranu pokud porostou akcie, fondy rostou jen mírně. Pokud investuješ do akcií, fondů, nemůžeš to počítat na roční zhodnocení. Jak jsem psal, mužeš vydělat za týden polovinu jmění, ale můžeš ji taky prodělat, třeba za hodinu. Takové investice se počítají na delší dobu, proto tam nemůžeš dát prachy, které budeš kdykoliv potřebovat. Já to mám na důchod a je taky možné, že i v té době můžou být trhy dole a zdědí to děti. Proto cca třetinu co nebudeš potřebovat, mužeš investovat rizikověj, další třetinu třeba investovat do termínovyných vkladů, i když tam je taky nula nula nic, a třetinu si nechat na hotovosti rychle k dispozici. Jako nic lepšího u nás není, pokud něco najdu, dám ti vědět, poněvadž taky hledám. Zatím ti můžu poradit dividendové akcie u nás. Na některých titulech už mám peníze dlouhá léta a ročně beru jen dividendu, kterou reinvestuju dál. Kurz mě momentálně vůbec netrápí, poněvadž je to jak říkám na důchod. Třeba akcie čezu jsem nakupoval za nějakých 120kč cca před dvaceti lety. Něco jsem prodal za 900, něco za 1200kč, něco jsem si nechal. Pak jsem dokupoval za 700, něco za 600, teď za 550, pokračovat budu pod 500 kč, čekám pokles z důvodů ztrát ohledně povodní, proto investuju po částech a navíc se blíží rozhodné datum pro výplatu dividendy. Kurz obvykle po výplatě divi spadne u tu dividendu, tam budu nakupovat dál. Čez pokud ho vláda nerozkrade úplně, sám o sobě nezkrachuje a když zkrachuje, pak peníze potřebovat nebudeš, leda tak na svíčky :)

fidonet*
hodnocení

Děkuji za takovou odpověď. V podstatě stavím svou strategii obdobně jako Ty, i když asi ( spíše určitě) v menší míře. Posílam boda a rád bych to prokonzultoval neveřejně, pokud by bylo možno, tak bych ocenil kdyby ses ozval. A já Tě zkontaktji. Pamatuji doby když ČEZ vylezl na 1200, bohužel jsem měl jen pár akcii po kuponovce a prodal. Špekulacím na trhu nerozumím, ale co píšeš zní rozumně. Rád se přiučím, nemáš-li s tím problém. (neveřejně)

Jak to tak čtu, tak se obávám, že pro tebe žádné. Protože ať tu napíše kdokoliv cokoliv, tak ty to vyhodnotíš jako nepoužitelné.

vlasatec*
Ten byt bych tolik nezavrhoval, přece ho můžete kdykoliv zase prodat a vybraný nájem je zisk. Pokud to máte jen jako rezervu na stáří tak si myslím že je to ideální řešení. Návratnost 20 let je podle mě nesmysl za pár let už jste v plusu. Žádný trochu lepší výnos bez rizika nebo trochy práce nezískáte. Na to je poptávka po podobné investici moc vysoká.

culdabulda1*
hodnocení

0x

Pro "fidonet" i ostatní

- mám podobný problém. Stavebka mi teď vypověděla smlouvu, sjednanou v r. 1999 (se 4%-ní úrokovou sazbou), která mi docela vyhovovala - ale nyní nevím, kam peníze uložit.

Spekulovat na trhu nehodlám (a ani na to nemám) - peníze si šetřím na stáří - abych nemusela "bydlet pod mostem a žrát trávu". Zatím jsem si to hodila na spořící účet v UniCredit Bank s úrokem 1,5 %. O něco lepší procenta (1,6% ) nabízí AirBank.

Jedenkrát v životě jsem si chtěla "nahrabat" - a vložila jsem nějaké peníze do investičního fondu Sporotrend - ale zatím prodělávám ca 50% z vkladu. Víte někdo něco lepšího? Děkuju za odpovědi. Marcela.

doplněno 12.06.13 15:44:

Ještě - asi pro "vlasatec"

- byt mám a pronajímám ho - ale nemám na to, abych si řekla o více peněz, nežli činí legální nájem a náklady na normální údržbu bytu - voda, plyn, elektřina atd. Byt si udržuji pouze jako investici. Je takovým lidem jako já vůbec pomoci?

hodnocení

0x

@fidonet , váš výpočet úroků stavebka je špatně. Vy totiž předpokládáte, že jsteš peníze vložil vždy 1 ledna. Jelikož ale ukládáte průběžně, tak vám úrok vyjde skutečně něco kolem těch 5 procent.

kocanska
hodnocení

0x

Kdyby u toho byla nula navíc,tak by se dalo investovat do nějakého bytu, který by se dal pronajímat nebo do nějaké jiné nemovitosti. No ale i s touhle částku se toho dá dělat hodně. Osobně bych se obrátila na nějakého finančního poradce nebo společnost. Já se takhle potkala s panem žídkem z GTI, který poradil s investičním plánem a peníze mám momentálně v dlouhopisích a v akciích. Přemýšlela jsem o temrmínované účtu, ale zase co kdybych peníze najednou potřebovala, takže nakonec to padlo. Jsem ráda, že jsem se obrrátila na někoho, kdo tomu rozumí. Sama jsem v tom celkem tápala a nevěděla, co by pro mě bylo nejlepší.

mot
Jasne koupit byt a pronajimat nebo se obratit na financniho poradce :-D :-D

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]