Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kamínek pod kůží

Od: ebpl7 odpovědí: 4 změna:

Zdravím,

trochu jsem doma "zedničil" a dostala se mi pod kúži ukazováčku nepatrné frakce (zrníčnko) malty. Nějak to pobolívalo, během práce jsem si myslel, že to mám jen lehce nařízlé až doma po důkladném umytí, jsem zistil, že rana je hluboká a něco tam zbylo, Nechce to ven, Byť to tříska, nechám to "vyhnít" ale co s tím kamínkem. Dostane se časem sám ven, nebo to musím řešit chyrurgicky?

Dík za radu

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Já teda mám v koleně kousek škváry už 53 let a žádné problémy s tím nemám (jen viditelný černý puntík), ale asi by to chtělo vyndat.

doplněno 24.05.13 11:50:

Mně to tenkrát máma drhla kapesníkem namočeným v čaji z termosky *ee*. Byl to takový zážitek, že si ho pamatuju ještě po půl století *smich*.

michaltopic*
hodnocení

0x

Taky jsem jako malej boural na kole a dodnes mám v koleni něco. Tenkrát jsem si to musel (máma jinak nedala) vydrbat ve vaně kartáčem a mýdlem a řval jsem jak alik .. ale díky tomu dodnes nic nebolí. Ale bylo to až na kolení kost, tak tam něco zůstalo. Možná ve staří se to ozve. Každopádně prst bych si vyčistil pořádně i s odstupem času. Je rána už zahojená, nebo je tam stroupek? Nebál bych se toho a kartáčem bych dřel až do krve, pěkně s mýdlem a nakonec desfinfekci. Jste chlap, to zkousnete :)

Jinak můžete dopadnout jako kamarád, tomu vyndavali střep z prstu asi po 15ti letech, protože ho to začalo bolet víc a víc. Ani půllitr chudák neuzvedl .)

bejvalej
hodnocení

0x

Já mám v ruce kus kladiva už skoro 30 let a nic. Pokud to tělo nevytlačí samo, což se stává, tak se to zapouzdří a zůstane tam malá bulka. Vůbec bych to neřešil.

tomkk*
hodnocení

0x

Mám takto pod kůží na kloubu malíčku několik drobných skleněných střepů od toho, jak jsem cca před 10 lety vysklil dveře. Protože je ten kloub celkem na raně, tak když se do něho klepnu, tak to píchá, občas se to pak zanítí a další kousek vyleze ven. Asi by bylo lepší to vyříznout, ale sklo není vidět.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]