Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nemocenská - neomezené vycházky

Od: skye* odpovědí: 3 změna:

Dobrý den,

můžete mi prosím někdo sdělit (případně dát i odkaz, kde to najdu), zda je stále možné, aby lékař napsal při nemocenské neomezené vycházky? Dříve to možné bylo, ale nejsem si jistá, zda se neřešilo zrušení. Jde mi o nemocenskou z důvodu psychické nemoci - léčení s denním docházením na terapie.

Předem děkuji

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Dobrý den. Neomezené vycházky od 1.1. 2012 již neexistují. Ošetřující lékař může vycházky povolit pouze v rozsahu, který odpovídá zdravotnímu stavu dočasně práce neschopného pojištěnce a který nenarušuje stanovený léčebný režim, v celkovém rozsahu maximálně 6 hodin denně, a to v době od 7 hodin do 19 hodin. Musí vymezit konkrétní časový úsek (nebo úseky) těchto vycházek.

Zcela výjimečně může ošetřující lékař dočasně práce neschopnému povolit, aby si zvolil dobu vycházek podle svého aktuálního zdravotního stavu.

Podrobné info zde:

cssz.cz/...

doplněno 24.05.13 13:01:

Rádo se talo, není zač.

skye*
hodnocení

Dobrý den, moc jste mi odkazem pomohla, děkuji.

uska*
hodnocení

0x

Nevím zda celodenní vycházky existují, ale dá se tohoto docílit oficiálně. Např. Terapie máte od 9 - 11 hodin. Od 12 hodin si nechte napsat vycházky v kuse např. 12 - 17 hodin a máte celý den omluven v případě nepřítomnosti doma. Předpokládám, že po 17.00 hodině nepotřebujete se procházet.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]