Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak zjistit místo úmrtí

Od: lhotka odpovědí: 8 změna:

Prosím, existuje úřad, který by mi pomohl zjistit datum a místo úmrtí mého příbuzného? Vím pouze datum a místo narození. Díky za radu...

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

buss
hodnocení

1x

Záleží na právním zájmu, tažte se na matrice, kde bydlel, nebo pak dotaz přes evidenci obyvatel. ti oprávnění dotazu posoudí..

pavkazji*
23.05.13 13:15
hodnocení

0x

Matrika?

hodnocení

0x

Zdravím, matriky registrují narození i úmrtí...úmrtí registruje vždy matrika kde dotyčný zemřel...je potřeba zajít na matriku a tam se pozeptat...ale musíte být přímý příbuzný...jinak se to dá zjistit na centrální evidenci obyvatel...ale to vám každá matrika řekne.

hodnocení

0x

Dobrý den, záleží jak dlouho je daná osoba mrtvá. Pokud to bude do cca 20 let, tak bych se mohl zkusit podívat, jestli ještě není v databázi, ve které hledám osoby, po kterých tu tazatelé pátrají. Nic ale nemohu slíbit. Napiště mi sem nebo vnitřní poštou jméno, příjmení a datum narození a já to zkusím.

rudolf*

vážený, ponechám stranou, zda jste policajt nebo máte přístup do ceo-čka, sám víte, že to co tu nabízíte je protiprávní, ostatně předpisy jsou sušina, a hodně lidí moc nedojímají,

ale děsí mě představa, že si sem anonymně napíše např. hovado, co posledních 15 let tyranizovalo svojí bývalou manželku, a vy mu vytroubíte, kam se od něj konečně odstěhovala, nebo třeba utajený svědek, jehož jméno se někdo dozvěděl, a vy mu tu napíšete i adresu..

zkuste nad tím přemýšlet, i cesta spravedlivého ze všech stran lemována jest nespravedlností, sobectvím a tyranií lidské zloby... ;)

lhotkaa
hodnocení

Děkuji za ochotu, ale osoba by měla být mrtvá minimálně 50 roků. Dá se s tím něco dělat?

50 let je hodně. V tom případě bych zkusil kontaktovat matriku v místě posledního známého bydliště.

vlastaholubaro

Dobrý den, pátrala jsem po internetu. Potřebovala bych najít místo úmrtí mého dědy. Taťka žije, ale nemá žádný kontakt už od dětství a ani žádné jiné příbuzné, kteří by věděli kdy a kde jeho tatínek zemřel. V místě narození dědy nezemřel, takže vůbec nevím kam směřovat hledání. Mohl by jste mi prosím pomoci tam se nasměřovat v pátrání. Děkuji. S pozdravem

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]