Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Vztahy v práci

Od: paa odpovědí: 7 změna:

Ahoj, mám v práci jednoho kolegu, který mi docela pije krev :) Musím s ním splupracovat, programuju výrobu kovových dílců, on někdy vymýšlí které dílce se předělají atd... je to technolog. Nelíbí se mi jeho připomínky a požadavky na mě, neustále má nějaké blbé poznámky a prostě mi poroučí, ať zkontroluju to a předěám tamto, má 23 stejně jako já. Nevím jestli se takhle baví normálně, nebo jen se mnou, ale přijde mi, jako by si chtěl hrát na mého šéfa.

Rád bych věděl nějaké názory, jak by jste reagovali a jak ho uzemnili... :) Díky. Je to takový ´´věčný panic´´, možná je to jeho normální chování a nedělá to schválně...

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

vlasatec*
hodnocení

0x
Jestli je to jeho práce hodnotit tvou práci tak nezbyde nic jinýho než se s ním smířit, zkus ho někam pozvat aby ti byl bližší. Myslím že by ti to dost usnadnilo práci. Pokud se budeš snažit bojovat a usazovat ho tak to jen vyhrotis. Radím tedy takové falešné kamarádství.
gg*
hodnocení

Psal jsem, co je jehpo práce a není to hodnotit mou práci. Taky možnost to falešné kamarádství, někdy jediná..

hodnocení

0x

Ahoj. Ono je všude něco. A dobré vztahy na pracovišti jsou hodně důležité. Pokud se Vám nelíbí jednání Vašeho spolupracovníka, zeptejte se ho, kdo ho pověřil tím, aby Vám říkal, co máte dělat a jaké jsou jeho pravomoce, když se chová, jakoby byl Váš šéf a ne spolupracovník, s kterým jste na jedné lodi. Spolupracovníky si nikdo nevybírá, ale musí s nimi zkrátka vydržet a naučit se s nimi vycházet. Jinak budete do práce chodit s nechutí a bude Vám to otravovat život.

doplněno 23.05.13 08:03:

Dovolí si k Vám jen tolik, kolik mu trpíte. Odkažte ho do patřičných mezí a respektujte se navzájem.

kratast*

23 čeho věk? výplatu?

ggg
23.05.13 07:58
hodnocení

Věk

figurek*
hodnocení

0x

první známá věc : lidi si k vám dovolí to, co jim dovolíte. Jestli jim ustoupíte, pak přitlačí.

druhá známá věc : jsou prostě lidi, kteří si chtějí připadat chytřejší, přičemž sami nedovedou nic vytvořit. Ti pak čekají až na výsledky práce druhých a pak začnou vymýšlet všelijaké změny a zdokonalení.

Je prostě taková ta podvědomá myšlenka, věc sice byla dobrá i předtím, ale skutečně dobrá je to až teď, co jsem ji dodělal já.

Obávám se, že jako kreativní pracovník se s tímto problémem budete setkávat v různých obměnách stále dokola.

Řešením situace je například prásknout do stolu a nahlas říct :

Tak a teď ty. Přestaneš mi radit a ukážeš co umíš. A řekni pěkně předem jak to vlastně má vypadat.

No a jestli máte v práci silnou pozici, pak tuto metodu můžete použít i proti šéfíkům. :)

culdabulda1*
hodnocení

0x

V dnešní době asi není moc chytré "hrotit" vztahy na pracovišti (jak to bylo možné "za komančů") - jinak se může stát, že se staneš nepohodlným - a za "branou" čekají stovky nezaměstnaných. Pokud nejsi VIP, tak se trochu kroť a přemýšlej. Přeju hodně úspěchů. Marcela.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]