Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Tetování a budoucí povolání

Od: lindaf* odpovědí: 21 změna:

Dobrý den, chtěla bych se zeptat, chtěla bych být právník, je pravda, že mě nepřijmou do komory, když budu mít tetování na nártu? Děkuji

21 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ben®
hodnocení

4x

Dobrý den, řekl bych, že tetování na těle právníka nemá žádný vliv na výkon jeho povolání. Nevím, zda je před přijetím do komory nějaká vstupní prohlídka, ale považoval bych ji za nechutnou. A když by byl problém s přijetím do komory, tak je, jako budoucí a jistě výborná právnička, prostě zažalujete. Zdravím!

doplněno 22.05.13 17:57:

No, možná mají ve stanovách nějaký etický kodex, ale to by se snad nemělo vztahovat na vzhled.

doplněno 22.05.13 18:00:

Už jen poznámka - s tetováním se dá i poměrně úspěšně kandidovat i na prezidenta a zas tak to nevadí.

doplněno 23.05.13 19:25:

jethro - chtěl jsem Vám dát další bod, ale už jsem dal tři a více nelze. Jinak souhlasím a co Váš zdejší příspěvek, tak to perla. Dobré!

pt®
hodnocení

2x

Očima právníka Chovají se k vám jinak než k ostatním?
Diskriminace na základě vzhledu není uvedena ve výčtu důvodů obsaženém v antidiskriminačním zákoně, a nejde tedy v pravém slova smyslu o omezování, proti kterému zákon poskytuje právní ochranu. Nicméně rozdílné jednání na základě například tetování obecně porušuje požadavek rovného zacházení zakotvený v zákoníku práce nebo zákoně o zaměstnanosti. Uchazeč o práci nebo zaměstnanec by se tedy mohl proti takovému chování bránit. Zaměstnavateli, který nezajistí rovné zacházení, hrozí pokuta až do výše jednoho milionu korun. V určitých případech by však bylo možné považovat rozdílné zacházení za oprávněné, například pokud se určitá vizáž neslučuje s firemní kulturou, s povahou pracovní pozice nebo typem klientely zaměstnavatele. Mohlo by to být například u profese poradce v bankovním sektoru, recepční a podobně. vilimkovadudak.cz/...

doplněno 22.05.13 18:05:

magazin.libimseti.cz/...

Právník s nejdrsnějím čírem

Jistá zaměstnání vyžadují patřičný oděv. A profese právníka není výjimkou. Tuto zažitou konvenci však porušuje advokát Patrick Brysbaert (54), který k soudu dochází s čírem a netradičním outfitem.

eda*

Jenže ona by byla právnička(nikoliv právník), čili potetované nohy nic moc, zejména když by do praxe nastupovala na asistentskou pozici.

hodnocení

2x

Právníci mají dress-code, tudíž tetování nebude vidět, a tudíž nebude na závadu. V opačném případě jako právník na tom postavíš kauzu o diskriminaci (kterou samozřejmě vyhraješ).

lindaf*
hodnocení

dpbře děkuji moc, já se právě bála, aby jim nevadilo, když to bdue vidět třeba v lodičkách nebo tak :)

askmenow*

No, povím ti to takhle. Pokud chceš mít tetované místo, které běžným oblečením nezakryješ, můžeš s tím mít problémy. Mám dvě kamarádky, které něco podobného řeší. Jedna má tetování na spodní straně ruky (přibližně v místě pásku u hodinek, ale širší). Dělá v bance. Tetování jí nesmí vykouknout. Musí tedy většinu roku nosit dlouhý rukáv. V létě tetování musí maskovat make-upem, jenže na ruce to není jen tak, takže si nechává posílat nějaký divadelní z ameriky za 2 000,- tubičku, protože jiný se jí otírá o oblečení, papíry atd.

Druhá kamarádka shodou okolností dělá v právní firmě, zatím jen pomocnou administrativu.Dostala se tam přes známého a ten jí řekl, ať také tetování maskuje, že ho sice nikdo neuvede jako důvod nepřijetí, ale že jí to silně sníží šanci na to, že ji přijmou. Má ho na místě, kde sice těžko, ale oblečením maskovat jde... takže už dva roky vybírá oblečení podle toho.

Takže to, jak to má být a jak to jev praxi jsou dvě odlišné věci.

Zvážila bych snaději ukrytelné místo.

hodnocení

1x

Na přijetí do komory budou mít vliv pouze studijní úspěchy. To nic nemění na tom, že tetování je hnus ať už je kdekoliv. Z dálky každé vypadá jako tmavý flek hlavně potom, jak se postupně roznáší jeho kontury. Nechápu tuhle módu - dřív to bylo "výsadou" trestanců, feťáků a námořníků. O nositeli vždy hodně řekne, hlavně o jeho psychice a přístupu k životu. Kdo se nechá potetovat na nějakém hodně viditelném místě, ten evidentně nepřemýšlí příliš o budoucnosti a jeho rozhodovací vzorec asi nebude úplně v pořádku. Proč na sebe neupozornit raději nějak jinak? Je to lenost nebo hloupost a krátkozrakost? Btw. myslíš si, že se to tetování bude hodit k jakýmkoliv botám? A nechat se zastupovat pokérovanou právničkou? Určitě ne.

Tvůj příspěvek o tobě vypovídá víc než tetování o právníkovi.

martinaa*

Ale, ale, proč tolik nenávisti? Za necelý školní rok jsem si v práci zvládla vybudovat slušnou pozici, maminky od dětí mě berou, prostě pohoda... a mé tetování nikomu nevadí. Dokonce samy děti povídají, že mám pěkný obrázek, a mnohé dodají, že maminka má taky nějaký. Proč hloupost? Když se to někomu líbí, tak je hloupý? Na pohovoru jsem měla obě tetování viditelná, abych nic neskrývala, a ptala jsem se, zda to nebude ve školce vadit. Odpověď zněla, že mě přijmou na základě vzdělání a přístupu a nějaké tetování je jim šumák.

Není spíš hloupý ten, kdo počátky tetování pořád přirovnává k trestancům, zatímco indiáni a podobné národy se tetují již tisíce let? Nebo ten, kdo pohrdá člověkem na základě obrázku, co nosí na těle?

Myslíte, že mi dokonalý vzhled zaručí kvalitu právníka? Osobně dám před navoněným, uhlazeným a vzhledově dokonalým packalem přednost třeba Lochnesské příšeře, u níž se mohu spolehnout na její dokonalost profesionální.

neversaynever
Odpusťte, ale váš názor je velmi zastaralý! Já osobně si myslím, že byste měl být více tolerantní. A sám musíte uznat, že většina tetování jsou spíše uměleckým dílem než nepovedenou šmouhou.
A proč byste se nenechal zastupovat potetovanou právničkou? Jistě je to inteligentní a schopná osoba a možná lepší než vy sám! Je možnost, že tetování jí má připomínat nějakou hezkou vzpomínku nebo zážitek, tak proč za to někoho odsuzovat?

rudolf*
hodnocení

1x

jak je vidět i z této diskuze, vzhled vám může dělat zle u konkrétních lidí - klientů, zaměstnavatelů, rádců na internetu, ale všem se zalíbit nelze, a ani to za to nestojí. postoj k tetování si musíte vyřešit jinou optikou než "komorou"..

ostatně právníkem je každý, kdo odpromuje na právnické fakultě, komorou jste asi myslela českou advokátní komoru, která registruje advokáty, ani v jednom případě vám tetování na překážku nebude..

ač sám netetován, jako právník vám mohu s jistotou říci, že znám plno právníků, kteří jsou lidsky i profesně neschopní a pokřivení, ale obleky a kostýmky mají exklusivní, naopak asi neznám nekonformního právníka, který by nebyl profesně i lidsky schopný a rovný člověk... já bych si narozdíl od jiných zde určitě nevybíral právníka dle účesu a oblečení.. hodně štěstí

Rudolfe, budu se muset zamyslet, asi určitě nemám pravdu. *ee* Kostýmek není ukazatelem schopností a profesionality. Máte pravdu.

hop®
hodnocení

0x

Nečetl jsem ostatní příspěky a nevím, jestli by Tě přijali. Ale pokud bys měla tetování na viditelném místě, asi bych si se Tebou zastupovat nenechal. Možná ani ex offo. A možná nejsem sám, kdo má podobné "zkostnatělé" názory...

hodnocení

0x

Nevím, ale já bych takového právníka, za své peníze, nechtěla. Mám prostě určitou představu. Doktor má mít bílý plášť, sestra uniformu, bankéř a právník klasický oblek nebo kostým, fotbalista dres. A tak, jako bych si nevzala právníka v džínách, tak bych si nevzala právníka s tetováním, pirsinkem nebo s 10 náušnicemi v uchu. Nevěřila bych, že mě budou umět hájit, když neuhájili sebe a byli se sebou natolik naspokojení, že se museli takhle vylepšit. ;) Jen můj názor, za mé peníze.

Dá se na to dívat i přesně obráceně: právník, který dokázal obhájit svůj postoj proti zkostnatělému okolí, dokáže obhájit i jiné věci

zabu
hodnocení

0x

Nebudu sem psát jak jsem na tom s tolerancí k tetování já.

Dnes se na tetování dívá mnoho lidí s pochopením, mnoho jej odsuzuje. Většina lidí ale asi podvědomě chápe, že pohled na tetování je jen otázkou módy. Móda a stejně tak tolerance společnosti k tetování, se během lidského života mohou velmi dramaticky změnit. Od naprosté tolerance až k úplnému odmítání. A tady může vzniknout problém tetovaného. V budoucnosti. Je to navždy. Sundat to jde jen velmi drastickou a bolavou metodou. A nikdo neví, kterým směrem se společnost dá. Tetováním riskujete ekonomickou budoucnost svoji, své rodiny. Jste na to připravena?

Netolerance k tetování je jev typický spíš pro totalitní společnosti. Takže pokud by došlo v tomto směru k nějakým dramatickým společenským změnám, asi bychom měli (někteří) jiné starosti než jak se zbavit tetování. Například jak co nejrychleji zdrhnout.

abu

Zkuste se dnes s tetováním ucházet o místo v nějaké lepší právní kanceláři např. v Angli nebo USA. Tam kde jde o prachy, a úspěch v jednání, nebude nikdo riskovat, že se klientovi nebude zamlouvat vzhled Vašeho zaměstnance. Nikdy totiž nevíte, na jakého klienta (nebo obch. partnera narazíte). Jestli na tolerantního, nebo na netolerantního k Všemu tetování. Jednou jedinkrát odmítne s Vámi obchodní partner jednat(nebo se jen zmíní negativně o vašem vzhledu), a poletíte. Nevím jak to v USA nazývají, nebo čím to zakrývají. Jisté je jedno, že to tam takhle funguje. Je tam snad totalita? Odpovězte si sám. Podle mě, totiž nemáte kam zdrhnout už dnes. Tady je té svobody zatím víc než tam. Ale to nebude trvat dlouho, a bude hůř. Proto tvrdím, že tetování je risk s vlastní budoucností.

pp
hodnocení

0x

Právníci žádnou komoru nemají, právník je druh vzdělání. Komoru mají třeba advokáti, což je povolání, podmíněné právním vzděláním. Týká-li se Váš dotaz advokátní komory, tak ta má svůj web - zkuste se tam zeptat a budete mít jistotu.

slzicka*
hodnocení

0x

Je problém pouze viditelné tetování u některých profesí, např. u policie, nebo u úředníků. Pokud to tetování nebude v obličeji, nebo na krku, nebo někde kolem zápěstí, tak nikdo nebude vědět, že ho máš.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]