Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, vedení nám v práci vypracovalo tabulku, pověsilo na nástěnku na chodbu (kudy všichni prochází) a dávají nám tam smajlíky. zamračeného, úplně zašklebeného a tak... Chci se prosím zeptat, jestli si to vůbec můžou dovolit, tak veřejně nás zesměšňova, jak malé děcka ve škole. Vždyť nesmí nikde veřejně viset ani jméno zloděje.
Já bych tomu neříkal "zesměšňování", ale "motivace". Pokud nebudete dělat chyby, nebudete "zesměšňována", v tom právě je ta motivace k lepšínm pracovním výkonům. Zaměstnavatel to pojal trošku netradičně, ale já bych to spíš ocenil než odsuzoval. A pokud Vás to irituje, jděte pracovat jinam...
No tak naštěstí já tam zatím žádného nemám, ale mě osobně to vadí.
echápu co je to za jednání, že se dozvíte z nástěnky, že jste včera udělal něco špatně aniž by vám to někdo řekl osobně a ještě ván strhnou peníze. Vždyť ani ti po... zloději nemůžou být nikde na nástěnce
A jak konkrétně vás tím zesměšňují? V Kauflandu je například na chodbě tabule kde zaměstnanci smajlíkama hodnotí náladu na pracovišti, je to dobrá věc, protože z toho šlo dobře vyčíst kdo to tam kazí :D Jinak zaměstnavatel má právo říct svým zaměstnancům, že není spokojenej s jejich výkonem to není zesměšnění ovšem.
Ano, určitě má zaměstnavatel právo mi říct, že není spokojený s mým výkonem, ale podle mě ne tak, že jdu kolem nástěnky a vidím tam zašklebeného smajlíka, že jsem měla něco špatně. Podle mě má přijít za mnou a ne abych se to dozvěděla z nástěmky. Asi jsem "divná" ale mě to asi uráží, že se mi za rožkem třeba někdo hihňá, že už mám tři smajlíky a on jenom jednoho.
Kdysi jsme to ve firmě zavedli taky. Nástěnka a na ní všechno - spotřeba nafty, provoláno v mobilech, najeté km... Chlapi se u toho štengrovali navzájem, se mnou si domluvili, jestli bude nějaká odměna pro nejlepšího . Brali to s humorem A na druhou stranu ti, kterým se do té doby vytýkala spotřeba apod. měli najednou před očima to, že to jde jinak.
pochopitelně tam udělali kolonku i pro mě. Přesně - dostávala jsem smajlíky zato, když jsem jim něco vytýkala nebo za to, když jsem je pochválila
. A je pravda, že leckdy jsem se nad tím špatným smajlíkem
zamyslela. Mě to třeba nepřišlo, že jsem řidiči nějak ublížila, ale on to od volantu viděl jinak. Takže na základě tohodle jsme si to vyříkali a bylo to. Jojo...to byly krásný časy.
Takže já na tom taky nevidím nic špatnýho . Neberte se v životě tak vážně
Ivik. Jen upřesním. Já jsem byla majitelkou firmy
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.