Nejste přihlášen/a.
Mám v okolí jednu matku, feťačku, která má v péči dvě malé děti. Děcka trpí hladem, matka má dluhy kam se podíváte, ve školce, neplatí za popelnice, krade (i u nás několikrát byla). Dostává sociální dávky (sousedi náhodou zjistili, že si k nim přihlásila trvalý pobyt!). Všechny peníze propije a profetuje. Dětí je mi líto. Poradíte, na koho se obrátit?
Obraťte se na OSPOD - orgán sociálně-právní ochrany dětí. Tam se tím měli dále zabývat a prošetřit situaci.
doplněno 22.05.13 11:03:opr. by se..
doplněno 22.05.13 11:11:PS: Jak si mohla trvalý pobyt přihlásit k sousedům? Na základě čeho a bez jejich vědomí a souhlasu? Ať si to prověří na obecním úřadě a neprodleně jí odhlásí, než jim způsobí velké potíže třeba...
doplněno 22.05.13 11:27:Ať se nedá sousedka balamutit. Vlastníci bytu samozřejmě mohou trvalý pobyt zrušit, jestli-že tam dotyčná nebydlí a nikdy nebydlela (to mohou dosvědčit i sousedé). Soudedka musí zajít na ohlašovnu a tam jí řeknou co a jak. O zrušení trv. pobytu se rozhodne ve správním řízení a ta osoba bude následně přihlášená na úřad. Ať si zjistí, na jakém základě jí udělali trvalý pobyt u úplně cizích lidí...Ale ne ona, že se musí odhlásit sama. Zrušit trvalý pobyt jí musí vlastník, takže dostala špatné info Vaše sousedka.
Taky se divíme, že už k sousedům nepřišel exekutor. Feťačka si nabrala úžasných půjček a nesplácí nic. Já vůbec nechápu, jak je to možné, jen tak se na někoho nahlásit. A jsou to pro ni úplně cizí lidé.
Prosím, udržujte konverzaci. Postupné doplňování textu do jedné odpovědi - navíc na příspěvky v jiném vlákně - diskusi velmi znepřehledňuje. Slouží k tomu odkaz Odpovědět přímo na příspěvku, na který chcete reagovat. Děkuji předem i za všechny ostatní kolegy, kteří to pak čtou.
Jestli se neorientujete v diskuzi, kde je nějakých devět příspěvků, tak jste na tom hodně špatně.
Asi to jde. Sousedi byli dnes odhlašovat na obecním úřadě psa, protože umřel a náhodou se dozvěděli, že je u nich nahlášená.Na OÚ po nich chtěli uhradit dluh za popelnice té feťačky. Feťačce tak vesele chodili dávky na bydlení, takže měla co roztáčet. Odhlásit jí prý sami nemohou, musí feťačku někde chytit a dovést na OÚ, aby se sama odhlásila. To je strašný, co se děje. Tuto informaci mám přímo od sousedky, žádný drb.
No tak to je hrůza! Co já vím, tak se musí přece na úřadě prokázat buď smlouvou a nebo přijít přímo s někým, kdo je majitelem bytu a ten se musí prokázat smlouvou...takže tu úřednici, která jí to umožnila bych snad i zažalovala a chtěla po ní veškerý náhrady škody.
Stát se u nás může všechno, už se nedivím ničemu.
Když jsem před několika lety roznášela po domech volební lístky, navštívila jsem rodinu, která si domek koupila od jeho majitele, který se, samozřejmě odstěhoval a odhlásil z TP. Já měla seznam všech osob, které jsou v daném čísle trvale hlášeny a i když tam žily 4 osoby, dala jsem jim 5 obálek. Divili se, proč. Tak jim povídám, že je tam dosud trvale přihlášen syn původního majitele, známý feťák a zlodějíček.
Vůbec o tom neměli ponětí, chytali se za hlavu. Ale dali to brzy do pořádku a dnes je onen "exot" na adrese OÚ. Fyzicky je každou chvíli někde jinde.
Tak ať sousedé také jednají, mohli by přijít o všechno. Jaga.
Jinak, co se týká těch chudáků dětí, tak nahlásit na sociálku. Tam by se už měli postarat.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.