Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Vzala jsem správně pilulku?

Od: jones odpovědí: 6 změna:

Přeji krásný den :) Předevčírem jsem večer dostala mentruaci ( o 4 dny dříve než ji mám obvykle) a asi hodinu po zjištění jsem si vzala první prášek, protože s antikoncepcí začínám. Ráno jsem měla lehké špinění a to pak i celý den, ale i tak jsem si večer zase vzala prášek. Dnes mám opět jenom špinění. K tomu mám pořád návaly na zvracení a já vůbec nevím co mám dělat. Co když to bylo jenom špinění a já si vzala prášek dříve? A co když špinění nebo ta pravá menstruace přijde, když už budu mít dávno po 7 pilulce?Mám pak správně pilulku vynechat a začít 8.den normálně nebo to brát dokud mentruace nezmizí? Děkuju za odpoved.

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

sarkaona*
hodnocení

0x

Pokračovat dál v užívání. Pokud potíže nevymyzí, navštívit lékaře a požádat ho o jiné tabletky.

ron*
hodnocení

0x

Dobrý den.

Pokračuje v užívání, pořádně si pročtěte příbalový leták. Počítejte s možnou nepravidelností cyklu, tělo si musí na HA nejprve zvyknout. Pokud by se Vám cokoliv nezdálo (silné krvácení, bolesti, nevolnost), kontaktujte lékaře.

fidonet*
hodnocení

0x

Antikoncepci přece neberete podle "špinění", ale v cyklu 28 dnů. Tohle byste snad měla vědět. Vaše potíže lze těžko posoudit, když netušíme kolik je Vám let, kolik let máte "cyklus" a kolik let berete antikoncepci.

Pokud dle Vaší divné otazku usuzuji, jste mladá nezkušená, takže zakladní rada, kterou vám měl poskytnout lékař, lekárna i příbalový leták. Pilulky berte pravidelně co 28 dní a pokud nejsou potíže je vše OK. Pokud máte potíže a jste z toho znepokojena tak vyhledejte lékaře. My Vás tady neprohlédneme. Většina pilulek se bere tak, že máte 7 dní pauzu, i když jsou už i jiné, ale to musíte vědět, které berete. Brát si pilulky podle špinění je pěkně nezodpovědné.

doplněno 22.05.13 13:20:

Sarkaona: CVAK ( dovaklo mi to) , pokud je to tak, je to problém se trefit. HA, by ji měla stav upravit do stálé polohy, ale jak všechny víte, to je otazka, na mnoho a mnoho cyklů ( jak u které ).

Jasný, tohle je oříšek. Těžko posoudit. Možná by se to dalo spočítat od poslední ovulace, pokud to umí zjistit, ale to je ted už pozdě. Ale i když je poslední, mohla by aspon orientačně vědět, kdy je 28 dní od posledního "ověřeného" začátku cyklu...

doplněno 22.05.13 13:23:

Ale i když je poslední, mohla by aspon orientačně vědět, kdy je 28 dní od posledního "ověřeného" začátku cyklu...

mě lo to být ...

Ale i když je to první pilulka, první "sady" v životě, mohla by orientačně vědět. kdy je 28 dní ...

p.s. pokud je vám špatně, vyhledejte lékaře. Tu HA máte od lékaře, nebo "od kamarádky".

HA je nutno nejprve porovnat s vašimi výsledky s krve ( ale to jistě víte)

sarkaona*

Jestli to nebude tím, že slečna si vzala úplně první pilulku a první pilulka ta úplně první se bere první den menstruace, ale ona si není jistá, jestli šlo o skutečnou menstruaci a nebo jen o špinění!

askmenow*

Přesně jak říká Sarkaona.

pokračovala bych dále v užívání antikoncepce, myslím, že nyní, když už ji berete, menstruaci nedostanete. Užívala bych dle návodu v příbalovém letáku, ale první měsíc bych se v tomhle případě, kdy si nejste jistá správností užívání, raději ještě používala i jiný způsob ochrany před početím.

Jinak myslím, že nejlepším řešením by bylo zavolat gynekologovi a vše mu popsat, odpověď na vaši otázku by vám mohl dát i po telefonu, zabere to chvilku, budete mít klida jistotu a budete vědět, co dál.

Pokud vám bude i nadále špatně, zajděte za ním určitě i osobně.

jones
hodnocení

Je možné, že jestliže jsem si vzala ten první prášek na špinění, tak jsem si tu menstruaci posunula? .. příští týden doberu platíčko, tak bych měla dostat menstruaci... je možné, že je dostanu také o 4 dny později, když jsem si ten první prášek vzala o 4 dny dříve než mívám menstruaci normálně? od te doby jsem menstruaci ještě nedostala, ani kapku... Vždy když chci zavolat na gynekologii aby mi poradila, si na to vzpomenu až pozdě večer :X

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]