Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Lze na FÚ vyžádat kopii daňového přiznání?

Od: mau* odpovědí: 5 změna:

Požádal jsem o úvěr a ústav vyžaduje kopii daňového přiznání, kterým doložím příjmy (nejsem ani zaměstnanec ani OSVČ, jsem jen akcionář firmy a jednou ročně si vyplácím dividendy, jiné příjmy nemám).

Když jsem podával daňové přiznání za 2012, tak jsem ho poslal poštou a neudělal jsem si kopii.

Nevíte, jestli na FÚ mohu zpětně vyžádat buď kopii přiznání, nebo potvrzení o trvzené daňové povinnosti + potvrzení o zaplacení daně?

Pokud ano, jak se o to žádá? Stačí poslat dopis s neformální žádostí?

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

buss
hodnocení

0x

A proč ne? Ale nemít kopii...

petr123*
hodnocení

0x

Jdi osobně na svůj berňák, dají ti vyplnit jednoduchou žádost a kopii ti na počkání udělají a potvrdí to razítkem (bez něj by to bance nestačilo). Je to ale placená služba.

Případně ti mohou udělat jen opis - vytisknou ti jen vyplněné hodnoty a dají na to razítko. To je zdarma, ale ne každé bance to stačí.

mau*
hodnocení

Děkuji a nevíte, kolik to stojí?

A jak poznám, do jakých dveří na FÚ mám jít? V přízemí sedí jen vrátný a ten nikdy nic neví.

buss

... Vše tam je na nástěnce a na dveřích mají příslušní úředníci dle abecedy koho obhospodařují.

petr123*

Cenu neřeknu, když jsem to potřoboval já tak jsem si nechal udělat jen opis zdarma a bance to spolu s výtiskem přiznání bez razítka berňáku stačilo. Ale mám pocit že to je něco kolem deseti korun za jednu stránku.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]