Nejste přihlášen/a.
Požádal jsem o úvěr a ústav vyžaduje kopii daňového přiznání, kterým doložím příjmy (nejsem ani zaměstnanec ani OSVČ, jsem jen akcionář firmy a jednou ročně si vyplácím dividendy, jiné příjmy nemám).
Když jsem podával daňové přiznání za 2012, tak jsem ho poslal poštou a neudělal jsem si kopii.
Nevíte, jestli na FÚ mohu zpětně vyžádat buď kopii přiznání, nebo potvrzení o trvzené daňové povinnosti + potvrzení o zaplacení daně?
Pokud ano, jak se o to žádá? Stačí poslat dopis s neformální žádostí?
Jdi osobně na svůj berňák, dají ti vyplnit jednoduchou žádost a kopii ti na počkání udělají a potvrdí to razítkem (bez něj by to bance nestačilo). Je to ale placená služba.
Případně ti mohou udělat jen opis - vytisknou ti jen vyplněné hodnoty a dají na to razítko. To je zdarma, ale ne každé bance to stačí.
Děkuji a nevíte, kolik to stojí?
A jak poznám, do jakých dveří na FÚ mám jít? V přízemí sedí jen vrátný a ten nikdy nic neví.
... Vše tam je na nástěnce a na dveřích mají příslušní úředníci dle abecedy koho obhospodařují.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.