Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Majetkové vyrovnání po rozvodu

Od: kk* odpovědí: 1 změna:

DOBRÝ DEN,MÁM DOTAZ OHLEDNĚ VYPOŘÁDÁNÍ MAJETKU PO ROZVODU,S MANŽELEM JSME ZAKOUPILI RODINNÝ DŮM OBA JSME UVEDENI V KATASTRU JAKO VLASTNÍCI JIŽ VÍCE JAK ROK SPOLU NEŽIJEME VE SPOLEČNÉ DOMÁCNOSTI,LONI V PROSINCI JSME SE ROZVEDLI,MANŽEL DOSTAL DO PÉČE OBĚ DĚTI Z DŮVODU MÉ NEVYŘEŠENÉ BYTOVÉ SITUACE,VÍM,ŽE NEMÁ DOSTATEK FINANCÍ NA VYPLACENÍ MÉHO PODÍU NA DOMĚ,ALE NEMOVITOST PRODAT NEHODLÁ,MĚ ODBÝVÁ MĚ TÍM,ŽE MUSÍ PENÍZE NAŠETŘIT COŽ MŮŽE TRVAT VZHLEDEM K JEHO PŘÍJMŮM VELMI DLOUHO,VE SPOLEČNÉ DOMÁCNOSTI MU VŠE ZŮSTALO ODNESLA JSEM SI JEN OSOBNÍ VĚCI.JAK POSTUPOVAT POKUD BUDU NUCENA VŠE ŘEŠIT SOUDNÍ CESTOU,POKUD NEBUDE S BÝVALÝM MANŽELEM MOŽNÁ DOMLUVA A JAKOU MÁM ŠANCI,ŽE SE VŠE VYŘEŠÍ V MŮJ PROSPĚCH.NA MANŽELA BYCH NETLAČILA,ALE KVŮLI MÉ BYTOVÉ SITUACE NEMÁM JINOU MOŽNOST.DĚKUJI

1 odpověď na otázku
Řazeno dle hodnocení

lidka*
hodnocení

1x

Na Váš dotaz se opravdu těžko odpovídá, ale pokusím se. Ze společné domácnosti jste odešla pravděpodobně sama z vlastní vůle a asi už v té době zůstala děcka u Vašeho dnes již bývalého manžela. Nemohu asi odpovídat objektivně, protože se mi stále vkrádá do úsudku, že se manžel stará o Vaše společná děcka. A že se nestará špatně, vyplývá i z toho, že dostal do své péče obě děti. Nemohu tedy odpovídat pouze podle práva, ale trochu podle subjektivního pohledu na věc. Ale snad mi to nebudete mít za zlé. Sama říkáte, že bývalý manžel nemá finance na vyplacení podílu na domě. Asi by nebylo dobré, aby výplatu řešil hypotékou. To by jistě omezilo jeho možnosti postarat se o děcka. Neznám Vaše poměry. Ale dalo by se to třeba vyřešit finanční pomocí někoho z jeho rodiny, případně odkupem Vašeho podílu. To je ovšem také v mnoha případech problematické. Nevím, jak jsou děcka stará. Asi bych souhlasila s tím, že prozatím (do doby trvání péče o děti) bude SJM převedeno na podílové. Vy byste musela zatím Vaši bytovou situaci řešit náhradním způsobem. Možná, že by se to dalo kompenzovat i s případným výživným na děti, které Vám asi soud určí. Je to skutečně složitá situace a pokud neznáme všechny okolnosti, obtížně se posuzuje, jakou máte šanci. Prolíná se právo a ohled na děcka.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]