Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak se zabavit v letadle

Od: garfieldkomiks* odpovědí: 6 změna:

dobrý den,

mám takový dotaz, který se určitě netýká jenom mně, protože teď je zrovna sezóna takovýchto cestování apod.
prostě: nevíte, jak se mám zabavit v letadle?

první se poletí asi čtyři hodiny, poté přestup a něco kolem osmi hodin do cíle. (mezi přestupem jsou 2 hoďky času)
je to dlouhá doba, žádné dvě hoďky, které bych mohla strávit s knihou.
a ještě k tomu je to v letadle, takže těžko si tam budu prohlížet turistické atrakce z okýnka.
slyšela jsem [i četla], že se elektronika nesmí do letadel brát, nebo že se může brát, ale až po startu, aby to nerušilo.
to by šlo, mp3 mám napranou svými oblíbenými hity, na ntb si hraji na dj, ale ntb narozdíl od mp3 má výdrž něco přes dvě hodiny.
mají v letadlech nějaká dobíjecí zařízení [klidně i za menší hotovost].
děkuji

ps: nemusí to být elektronická zábava :D

SHRNUTÍ: poletím letadlem 4h, potom 8h, ale nevím , jak se mám zabavit.

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

michaltopic*
hodnocení

3x

Můj první dálkový let (Německo-Korea) jsem zvládl celekem v pohodě s pomocí seriálů, nahraných v mobilu a kvalitních sluchátek. Vzal jsem polštář, dal si ho na klín, udělal v něm dolík, do něj zapíchnul mobil, nasadil sluchátka a bylo to. Koukal jsem na teorii velkého třesku, přátelé a tak podobně. K tomu jsem tam měl ještě pár filmů, komedií. Přes sebe deku (tlumí světlo a vzduch je pod ní vlhčí než na palubě a líp se usne). Pak mi taky pomohlo pomalé courání po palubě ... klidně jsem se prošel od ocasu po předek, na WC,zastavil se u letušek a třeba posvačil u kuchyňky.

Cesta zpátky byla ještě lepší, protože jsem zrovna slavil narozeniny a tak jsem se u letušek zaseknul trochu víc a trochu víc jsem coural na wc (více drinků) a hlavně jsem na delší dobu dokázal vytuhnout *pivo*

hodnocení

2x

Pres den nebo v noci?

Ja v letadle vetsinou spim, ctu si, pracuju, jim, koukam na televizi nebo posloucham radio - u takhle dlouhych letu predpokladam, ze se neleti nejakym zebrakem. Koukam z okenka a hadam, kam asi spadneme, az spadneme, pocitam letadla, ktera leti kolem, koukam na GPS, povidam si s lidma kolem, seznamuju se, kam kdo leti a proc...

Muzes si zacit psat cestovni denik - blog.

Muzes zkusit, kolik toho letusky snesou, nez se kvuli tobe rozhodne o nouzovem pristani :)

askmenow*
hodnocení

1x

O dobíjení v letadle nic nevím.

S elektrozařízeními je to tak, že se většinou mohou po vystoupání zapnout. Vždy je lepší se předem na konkrétní zařízení zeptat palubního personálu. Zařízení rozhodně nesmí chtít navazovat nějaké spojení, snažit se chytit signál atd. Moderní mobilní telefony mají speciální mód do letadel. Pozor, je správné nastavit ho už před vynutím na zemi tak, aby se po zapnutí po vystoupání telefon probudil rovnou v něm. Čtečky, notebooky, mp3 a další věci nebývají problémem.

Knihu si určitě vemte. Někdy si s sebou beru pár stránek sudoku nebo křížovky.

Jinak na dálkových letech bývá televize a v ní film. Záleží, s jakou společností letíte, zažila jsme let, kdy měl každý televizi vlastní na sedadle před sebou, mohl si přepínat kanály a do sluchátek (které dostanete, vstup pro zvuk je na opěrce na ruce) si pustil daný zvuk. To nebývá vždy. někdy je televize jen občas nad hlavami, zvuk si stejným způsobem pouštíte do sluchátek. Na dalších kanálech je hudba, takže i když vám dojde mp3, můžete poslouchat tu. To je dnes snad již na všech dálkových letech.

Jinak doporučuji vzít si špunty do uší a případně masku na oči a prostě kus cesty prospat.

Kromě knihy si vždy beru i noviny nebo časopis, kde je čtení snadnější, takže to zvládám i méně unavená.

doplněno 21.05.13 16:46:

A samozřejmě nejvíc se vždy těším na jídlo :D Během 8h letu budou pravděpodobně dvě.

hodnocení

1x

U dlouhých letů nad 20 hodin vyplňuji čas jídlem, spánkem a sledováním filmů či poslechem hudby prostřednictvím palubních terminálů. Mě ten čas uteče poměrně rychle...

doplněno 21.05.13 17:42:

Jinak si vozím pro všechny případy nejen do letadla akumulátor s USB zásuvkou, která má dostatek energie na 2-3 plná dobití mobilu. Elektronická zařízení není možné většinou používat při vzletu a přistání, během letu můžete, pokud nevysílají (vypnuté WiFi, Bluetooth, GSM). U některých leteckých společností to ale lze a dokonce vás připojí i k internetu přes WiFi.

host*
hodnocení

0x

Někdo se baví tím, že si opakuje slovíčka nebo se učí zajímavé společenské fráze a slovní obraty, názvy jídel, číslovky, nápisy a další užitečné informace.

hodnocení

0x

:D Jak jste, mladá generace, někde úplně jinde! Neříkám to ve zlém. Do čekárny u doktora si vezmu papírovou zábavu. Křížovky, sudoku, čtení. Mladý vedle mě s nějakou hrou nebo má tablet. Dnes, když řekneš:"Papír", mladí myslí toaleťák. ;) Škoda, že neuvidím, jak se budou bavit vaše vnoučata. *sok* Cestu vám skoro závidím. Mějte se moc dobře a vraťte se vpořádku a spokojen. *pusa*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]