Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
jelikož se chystám pryč a jsem nyní v evidenci ÚP, chtěl bych se poradit jestli se dá nějakým způsobem změnit datum návštěvy ÚP o týden později?
Jsem objednaný na ÚP a zjistil jsem že se nbudu moci dostavit.
Jde to nějak rozumně domluvit? Pokud ano jak?
Děkuji
Já kdyz byla na UP, jsem to resila tak, ze jsem prisla dríve a rekla, ze v daném termínu musím k lékari, at uz sama nebo s matkou nebo s dcerou. Kdyz reknete, ze nekoho k lekari doprovázíte, zádne potvrzení chtít nebudou. Je vzdy lepsi prijít dríve nez pozde. Pokud je pracovnice v pohode, nechá se s ní rozumne domluvit a ríct jí pravdu. Ale pokud kápnete na blbku, ta bude závidet, cítit se dulezitá a delat problémy.
Dobrý den. Pokud máte k omluvě vážné důvody viz.: Zákon o zaměstnanosti §5 písm. c , pak Vám vyhoví. Jinak Vám vyhovět nemusí a Vy se budete muset dostavit v daném termínu. Záleží na jaký přístup ze strany zaměstnance ÚP narazíte.
Vážné důvody zde:
doplněno 22.05.13 18:30:Pravda, Zákon o zaměstnanosti a zmiňovaný § se dá dohledat i jinde. Zde se tazatel o vážných důvodech, které omlouvá pracák dočte to samé..:
Kapko jak můžeš dávat odkaz na takovou stranku, kde to nemá hlavu ani patu. Prostě stranka nějakého prasete, co sprasí páté přes deváté.
Píše tam, že vážným důvodem je ( kopíruji )
okamžitém zrušení pracovního poměru zaměstnancem podle § 56 zákoníku práce,
Takže to prase, co tu stranku děla, nás informuje, že omluvou pro donez je problém se zaměstnavatelem?
Opravdu je to dobrý odkaz, na někoho kdo dělá takovou zhovadilost?
Pokud jsem zaměstnaný, tak asi nejsem uchazečem o zaměstnání a nechodím na akci "doney"
prostě, tek kdo ty stranky prasí, vytrhal páté přes deváte a poskládal to dokupy.
No aspoň jsem se pobavil.
Jinak k otazce: pokud mám problém zavolám. Domluvím se jinak.
Třeba teď mám termín 14.7. a vím, že nebudu doma, neboť jsme na dovolené ( tedy rodina, já nemám žádnou ).
20.6. zvednu telefon a domluvím se na dřívější termín.
doplněno 22.05.13 17:59:Trochu jsem koukal komu patří ta doména. není nikým podepsaná a namá ani žádnou návaznost na statní organy.
Dle mě jde o "rychlokvašku" kdy se provozovatel snaží "urvat" zajímavou doménu ( se zajímavým názvem), nalakat na ni lidi, a pak ji výhodně prodat.
Taky jsem našel odkazy na donez.cz kde je počet kliknutí, aby bylo jasné, jak moc je stránka zajímavá k prodeji.
Navíc je ta stránka neaktualizovaná.
doplněno 22.05.13 20:01: Kapko: jasný jasný, chyba je na straně toho packala, co to tam nacpal, není v lidských silach, abychom kontrolovali, vše co píšou na stránkách kam někdy odkazujeme
Něco podobného jsem musel nedávno řešit také, protože mě zaměstnavatel poslal na týden na montáž. Na úřad práce jsem šel dříve a řekl jsem, že mám na den schůzky domluvený pohovor. Mám brigádu. Oficiální pracovní smlouvu mi ale dát nechce, tak mi nezbývá nic jiného, než být na ÚP a občas vypomoci formou brigády.
doplněno 22.05.13 17:20:Tak žádné vracení nehrozí, od ÚP nic nedostávám. A co se týká brigád, zaměstnavatelé to tak chtějí tak mi nic jiného nezbývá. Také bych měl raději stabilní práci, ale když nic jiného není, tak jsem rád alespoň za občsnou brigádu. Zrovna tento týden asi budu doma. Pak mi Možná zase zavolají, tak nemá cenu pro těch pár dnů neustále chodit na ÚP.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.