Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Břitva pro leváka

Od: lucielucie82* odpovědí: 8 změna:

Dobrý večer,

měla bych dotaz asi spíš pro chlapy. Dá se sehnat břitva pro leváka? Můj muž má vousy jako dráty, jakákoliv žiletka mu nevydrží dýl

než na dvě oholení. Tak tady diskutujeme, jestli by nebylo lepší vousy opálit letlampou:)

Vzpomněl si, že jeho otec se holil břitvou a nemohl si to vynachválit, ale má obavu, že by se pravou rukou podřezal.

Díky za rady, Lucka

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

albatros498022*
hodnocení

4x

Břitva se nerozlišuje pro použití pravou a levou rukou má dutý výbrus na střed.

ladinpraha*
hodnocení

2x

Sice jsem se břitvou nikdy neholil, ale pár mi jich rukama prošlo a nikdy na nich nebylo nic, co by je rozlišovalo pro pravou nebo levou ruku.

lucielucie82*
hodnocení

Co jsem se dívala na netu, tak se ty čepele zdají mírně zakulacený. Ale nechci se hádat, naživo jsem žádnou neviděla.

kjanik112*
hodnocení

2x

Když jsem přišel z vojny, tak jsem se asi dva roky s břitvou holil. V letech 60.tých se ještě dost chlapů holilo břitvou. Nikdy jsem neslyšel o tom, že by byla břitva pro leváky, břitvu je možno držet zrcadlově obráceně. Oholení bylo perfektní, kůže byla maximálně hladká. Nechal jsem toho proto, že holení trvalo déle, než žiletkou. Ale už tenkrát někteří chlapy říkali, že se holí břitvou, protože mají hodně tvrdé vousy.

hodnocení

1x

Pokud můžu poradit z vlastní zkušenosti - neholil jsem se 30 let, jenom pravidelně zastřihuju :)

majsterjoe*
hodnocení

0x

Ja to s britvou neumim, a taky nevim jestli se delaji pro levaky a pravaky. Kazdopadne vim, ze to stoji dost penez a je to dost pracne. A dost krvave. Osobne ale mohu doporucit nejaky elektricky strojek. ziletky at pak hodi do kose.

lucielucie82*
hodnocení

Elektrický už jeden zničil a druhý mu vousy spíš upálil než oholil.

lucielucie82*
hodnocení

Děkuji všem za odpovědi. Nejlepší bude, když projdu antikvariáty, jestli někde nějakou břitvu neobjevím, ať aspoň vím, jak to vypadá. Z obrázků na netu je prd poznat.

Zdraví Lucka

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]