Nejste přihlášen/a.
Zdravím s dotazem, chtěl bych zrušit bankovní účet, na účtu mám nyní nulový zůstatek a už ho dál nepoužívám, stačí zajít na pobočku banky, předložit OP (i když mě banka má zapsaného ještě pod starým OP :D) a požádat o zrušení? Jestli tam mám nějakou dvacku navíc, to ať si klidně nechaj, hlavně to potřebuju mít rychle z krku.. Kdo má zkušenost ať se podělí, díky
ano, stačí se doatvit do banky a vše vyřídíte na počkání. Máteli nějaký zůstatek, tak si připravte číslo jiného účtu a oni zbytek vašeho účtu převedou. Nová občanka není na závadu.
doplněno 19.05.13 21:47: Brblání jedné přepážkové pracovnice snad vydržíte, pokuta nehrozí.
Já bych zabil 2 mouchy jednou ranou Došel bych do banky jako FIO, mBank, Zuno. Tam bych se zaregistroval a vyplnil dotazník kodex bankovního "přechodu" a o vše se nová banka postará zhruba do 2-3měsíců. Budete mít zrušen účet u prodělečné banky a zároveň si otevřete nulový účet, který můžete do budoucna využívat s minimálními poplatky.
Já měla před pár lety u KB výpovědní lhůtu asi 3 měsíce? Na účtu musel být nějaký zůstatek, aby pokryl měsíční platby za vedení BÚ po tu výpovědní lhůtu.
doplněno 19.05.13 21:54: Mají to ve všeobecných podmínkách.. Smlouvu jste s nimi podepsal dobrovolně
Pokud není ve Smlouvě stanoveno nebo mezi Klientem a Bankou
dohodnuto jinak, je Klient oprávněn vypovědět smlouvu o zřízení
a
vedení Účtu s výpovědní lhůtou 10 kalendářních dnů. Pokud byla
k
Účtu vystavena platební karta, činí výpovědní lhůta
30
kalendářních dnů. Výpovědní lhůta počíná běžet dnem doručení
výpovědi do Klientova obchodního místa. Vypovídá
-
li Klient
smlouvu o zřízení a vedení Účtu postupem dle Kodexu ČBA
"Mobilita klientů
_
po
stup při změně banky", výpovědní lhůta
počíná běžet ode dne uvedeného v žádosti o změnu banky.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.