Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
chci poslat kamarádovi do USA balíček. Je to kamarád přes internet (ne nikdi falešný..) a dost jsem si ho oblíbila a chci mu něco poslat. Něco, co je typicky české a ještě lépe plzeňské, protože jsem z Plzně. Už mám naplánovanou plechovku piva Pilsner Urquell a pak mi napadlo upéct perníčky a jeden udělat nějak "extra" a něco na něj napsat. K tomu ještě samozřejmě strčim do obálky dopis. Nechci kupovat nic moc drahýho a hlavně ten balík musí mí taky nějakou určitou váhu abych se doplatila a také to nesmí být nic, co mi tam shnije bude smrdět a pak mi to nakonec pošlou s nějakym celnim dopisem zpátky. Kdyby vás něco napadlo, co když mu pošlu a bude to fakt české, co si v USA jen tak nekoupí a udělá to radost, tak budu ráda. (Je mu 27let )
Díky za každou radu
Balíky nejsou až tak drahé podle váhy, takže to zas tolik neřeš, nebude to takový rozdíl. Posílám do USA občas věci a většinou to stojí méně, než jsem čekala.
K pivu bys mu mohla přibalit nějaký pěkný pulitr nebo korbel z českého skla, to je ve světě proslulé.
Také by k tomu nebylo špatné DVD s nějakým dle tebe dobrým českým filmem (a s anglickými titulky).
Pokud čte, knihu od nějakého českého autora přeloženou do AJ.
Cizincům se také často kupují klasické kulaté lázeňské oplatky.
doplněno 20.05.13 19:10: babkazov: myslím, že je to američan a nestýská se mu tedy po ničem českém
K Absintu: V USA je zakázaný, myslím, že není moudré ho tam posílat.
Zeptejte se ho, po čem se mu stýská. Takhle se zeptal kamarád svých dětí a zjistil, že chtějí rohlíky a hořčici. Žena chtěla tlačenku :D
mým dětem se stýská po českém chlebu, utopencích a škavrkovém sádle. JInak veškerý alkohol , který se prodává tady , se dá sehnat i tam. já když tam jedu vezu - nikoliv sebou do letadla ale jako spoluzavazadlo , chleba , rohlíky a prášky do pečiva. , sušené droždí. a hlavně české knihy. Neposíláme nic, jen gratulace.Zeptejte se ho rovnou co by mu udělala radost.
Co třeba pohlednice s významnými budovami, ZOO, nebo fotky ze Slavností svobody? Vyfoťte se u památníku Díky, Ameriko! a pošlete mu tu fotku Ještě mě napadá nějaká figurka nebo plyšový velbloud
A to pivo je samozřejmostí
Možná i nějaké letáčky z prohlídky pivovaru a pivovarského muzea. Škoda, že nejdou poslat vošouchy
Ale možná nějaký pytlíček koření od Antonína? To je také docela věhlasné.
Já jsem posílala absint a byl to velký úspěch. Pokud nechceš drahý, tak v Plzni, kousek od Plazy je speciální obchod s alkoholem a tam mají absint za stopade dvoudecový, dárkové balení, keramická nádobka se zavoskovaným hrdlem. Jinak Pilsner Urquell si může koupit i tam u nich, ani takový kokotiny jako plyšáky nebo bižuterii bych neposílala, kor chlapovi.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.