Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Neumim se bavit s klukama

Od: helca2 odpovědí: 4 změna:

Dobrý den mam takový problém a to jen ten že se neumim bavit s klukama... už jsem byla venku s tolika a prostě tomu vždycky něco chybělo... a nejspíš je to moje chyba. Vždycky se moc stydim a nedokážu vymyslet žádný téma... když už nějaký téma navrhl on tak to bylo na chvilku dobrý jenže pak zase bylo ticho a všechno bylo na něm... připadam si hrozně jenže s tim nic nedokážu udělat. Vždycky jdu s klukem maximálně dvakrát ven pak ho začnu nudit a nic z toho neni :/ přitom já jsem jinak celkem vtipná jsem pro každou srandu jenže to mi těžko někdo koho neznam uvěří...

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Zdravím. Helčo, pokud máš už předem strach z mluvení, stydíš se cokoliv říkat a máš trému, chce to trénovat a trénovat. S kýmkoli a kdekoli. Projevovat zájem, nebát se ptát a odpovídat se zájmem. Ten zájem musí být z rozhovoru cítit, ostych časem odpadne. Musí se zkrátka vždy sejít ti, kteří si "sednou" ať již v řeči, nebo různých akcích. Když se sejdou dva, kterým je spolu dobře, dokáží spolu i mlčet. Dokáží se vzít za ruku, procházet se a jen vnímat příjemnou blízkost toho druhého. Někdo prostě na mluvení moc není a přece to může fungovat..Jinak komunikovat se dá hodiny a hodiny, vždy se najde téma (koníčci, kamarádi, rodina, co má kdo rád, či nerad, co komu chutná, či nechutná, oblíbený zpěvák, hudba, pořady, čím kdo chtěl, či chce být a proč, historky a zážitky z dovolené, s kamarády, s rodinou...). Také téma a názory na dnešní dobu, zlozvyky, přátelství, různé situace, v kterých se člověk může ocitnout...V neposlední řadě co koho trápí, jak se s tím nejlépe poprat, vyrovnat...Je toho opravdu hodně, z rozhovorů si uděláš o druhém úsudek, naučíš se k němu podle toho chovat, naučíš se naslouchat, či poradit, nebo se svěřit...Není důvod se stydět, vždyť jde jen o popovídání, o to, projevovat zájem o druhé a něco se o nich dozvědět... S komunikací má hodně lidí problémy, nejsi v tom sama. Chce to jenom prolomit ten ostych. Tak se to snaž překonat. Jen můj názor a Tobě přeji hodně štěstí.

tlapka*
hodnocení

0x

To je normální, jestli jsi trochu introvert, tak se dokážeš uvolnit až před přáteli. Možná by ti pomohlo jít ne jen s dotyčným, ale třeba s partou, se kterou už se uvolnit dokážeš - ve více lidech se ticho přerušuje snadněji. ;) Já měla podobný problém. A pak se prostě našel kluk, který mě dokázal rozmluvit... a jsme spolu dodnes. *smich* Prostě to chce si sednout. A klidně tu nervozitu přiznat, aspoň uvidí, že ti na tom záleží. Klidně na tom může být navíc stejně a uleví se mu, že v tom není sám. ;)

olinlitom
hodnocení

0x

Nepíšeš kolik Ti je let -všechno má svůj čas a se všemi si člověk nemůže povídat celý den a to platí i u nás dospělých. Buď budeš krafat nesmysly a opakovat se, nebo se můžeš s klukem jen dívat po okolí a hodnotit, co je kde hezké co ošklivé. Nejlepší je ale říct, že nevíš žádný další téma a je lepší mít připravenou nějakou akci-jít na zmrzlinu, kafe, pizu, colu, ZOO a podobně (finanční stránka). Zatluče se tím hodně času. Každý jsme jiný...

hodnocení

0x

Je to proto, že tě ten kluk nezajímá. Kdyby tě zajímal, tak by ses ho zeptala, co ho baví, proč ho to baví, jak to dělá. A on by věděl, že ho zajímáš. ;)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]