Nejste přihlášen/a.
Má mi přijít dobýrka na 1400,- a chci se zeptat jestli me nemůže natáhnout,popřípadě jak tomu zabránit?
bude tam jeho adresa ze který mi to posílá..? Děkuji..
Vemte si s sebou na poštu svědka a otvírání si natočte jako důkaz, taky to tak dělám a jednou už mi to pomohlo.
Ano, jako svědek může "posloužit" i pracovník pošty, který pak rovnou zařídí "protokol o obsahu zásilky"...
Adresa odesílatele, pokud vím, na balíku být musí, aby mu to popřípadě mohlo přijít zpět ten balík. A je to dobírka.
Slyšela jsem, že člověk má otevřít zásilku hned na poště, a je-li v nepořádku, použít pracovníka pošty jako svědka, ihned zavolat policii, a policie má páky na to, aby platbu zastavila. Nevím však, zda je to pravda.
Zato vím, že dobírka se píše s měkkým Í.
tak to se mi moc nezdá. otevřít něco, co není vaše. jinak dobýrka s tvrdým y vypadá dobře. koupil jsem a tvrdě zaplatil
pokud nemá pošta jako službu nějakou takovou věc, která by určitě nebyla zadarmo, tak jistě nepoleze někudy někam,aby jen tak pro něčí krásné oči šla svědčit kvůli obsahu balíku. u nás na poště by je ještě k tom ostatní umlátili složenkama, protože tu pošta nestíhá obsluhovat
Tím "otevřít hned na poště" jsem myslela "zaplatit dobírku a na místě to rozbalit" (a ne si to napřed odnést domů).
doplněno 05.06.13 18:28:V tomhle případě bych volala policii na místo.
A otevírání balíků (nedobírkových) rovnou na poště a případné okamžité řešení reklamace kvůli poškozenému / chybějícímu obsahu je celkem běžná praxe.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.