Nejste přihlášen/a.
Dnes jsem chtěla zrušit PP ve zk. době. Sepsala jsem si zrušení ve 2 kopiích a chtěla jej předat zástupkyni vedoucí (dělám v obchodě). Tato odmítla zrušení převzít, že prý musím na centrálu do města 30km od nás. Mám celý víkend směnu, které se již nechci účastnit. Domnívám se, že jako moje nejbližší nadřízená musí zrušení PP přijmout. Je to tak? Na co se mohu odkázat popř. jak se mám zachovat? Celý víkend bude z vedení pouze ona. Pokud papír převezme zítra ráno, musím ještě zítřejší směnu odpracovat? Díky!
Výpověď se dává zaměstnavateli, jak říká ZP a pak se podívejte na § 337. A co máte ve smlouvě, kdopak ji sepisoval?
Rozhodnutí Nejvyššího soudu ČR ze dne 3. 1. 2006, spis. zn. 21 Cdo 563/2005 říká, že: písemnost je doručena, jakmile se dostane do sféry dispozice zaměstnavatele.
Tedy i v případech, kdy ji zaměstnavatel odmítne převzít nebo si uloženou zásilku nevyzvedne. Za den doručení je patrně možno považovat již den, kdy se zásilka dostala do sféry dispozice adresáta.
Chápu to tak, že i když tvoje nadřízená odmítne zrušení PP převzít, tak nechat papír u ní na stole na stole (pokud možno v přítomnosti svědka) tuto podmínku splňuje.
Ale na druhou stranu, zaměstnanec a zaměstnavatel by se měli rozcházet v dobrém, a jeden druhému by neměli dělat potíže (třeba tím, že za tebe budou na víkend shánět narychlo náhradu). Opravdu je ta jedna šichta navíc takový problém?
Za normálních okolností by to problém nebyl, ale dnes jsem zjistila, že se mnou bylo v práci lehce "vy..báno" - byla mi původně přislíbena jiná pozice za úplně jiných podmínek, což jaksi padlo a mně to zapomněli oznámit, jelikož nutně potřebují prodavačky - mají podstav, tak jsem se krásně hodila. Tuto informaci mám přímo od vedení, bohužel paní vedoucí neví, že osoba, které se s tímto svěřila je se mnou v přízni. Takže skutečně nemám nejmenší chuť zaměstnavateli jakkoliv vycházet vstříc
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.