Nejste přihlášen/a.
Nevíme,kdo přišel na to,že by i nejvíce konzumovaná potravina v ČR,pivo,mohlo vybočit z oblasti vysoké kvality.Při kontrole asi 50 vybraných výrobků se objevila nová hrozba na zdraví -mykotoxiny obilné plísně rodu Fusarium. Konkrétně šlo o mykotoxin deoxynivalenol (DON).rmě Pro konzumaci piva to nic neznamená,protože není stanoven v normě limit této příměsi.Ale to,že do piva je tento toxin vnešen z použitého ječmene,nebo sladu,trochu varuje.Už několik let pěstitelé obilí odmítli pod tlakem ekologů používání antimykotik při pěstování obilí.Jak chtějí sedláci vyrobit biopotraviny?S mykotoxiny?
JABRAKA
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.