Nejste přihlášen/a.
dobry den , chtela jsem se zeptat jestli mam narok na materskou, kdyz nejsem zamestnana pouze bez smlouvy brigadne, a platim si sama jen zdravotni pojisteni socialni ne! takze nemam tych 270 dni pojisteni. a jestli bych to porpipade mohla doplatit abych mela narok na materksou nebo nastoupit na pracovni urad? dekuji za odpoved
pokud nebudete mit narok, tak dostanete dnem porodu 7600kc na dobu 21 mesicu a pote az do 4 let veku ditete budete dostavat 3800kc.A nemate na vyber delky doby rodicaku.A mate narok na porodne.Tak mi to rekli pred 14 dny na pracaku.Reklach, ze v tomhle jsou maminky trosku znevyhodnene, ale co muzeme delat.
Budete mít nárok rovnou na rodičovský příspěvek a to opravdu pouze 4-letou variantu. Možná by šlo aby si o rodičák zažádal otec dítěte, pokud by měl teoretickz nárok na mateřskou dovolenou tak by on zvolil např. 3 letý rodičák, mohl by ho mít jen třeba měsíc, pak by se to převedlo na Vás a zůstala by ta 3-letá varianta ( tj. 3 roky 7600Kč). Zeptejte se někde na fóru kde chodí maminky (rodina...).
Mám podobnou zkušenost - byla jsem na RD se synem, (u něj jsem měla nárok na MD). Pak se mi po 20 měs. narodila dcerka, ale to už jsem neměla nárok na MD. Minulý rok jak se volilo kterou variantu RD chceme, jsem měla nárok na 45-letou. Takže o RD zažádal manžel, a mám tu 3-letou. Ale chce se to pořádně poptat, at se nějak neošidíte.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.